Berg des doods – Preston & Child (22 augustus)

In 2008 keren negen bergbeklimmers niet terug van een winterse backpackingtrip in de bergen van New Mexico. Op hun laatste kampeerplek treft het zoekteam een bizarre scène: iets heeft de groep dusdanig angst aangejaagd dat ze zich uit hun tent hebben gesneden en blootvoets hun dood tegemoet zijn gerend in een hevige sneeuwstorm. Ondanks uitgebreid onderzoek worden maar zes lichamen teruggevonden, twee van hen gruwelijk verbrijzeld en zonder hun ogen. De zaak werd nooit opgelost. Nu, vijftien jaar later, worden er onverwachts nog twee lichamen van de verloren expeditie gevonden in een grot. De jonge FBI-agent Corrie Swanson werkt samen met archeoloog Nora Kelly om te onderzoeken wat er toen is gebeurd – en om het negende slachtoffer te vinden. Maar hun zoektocht ontwaakt een lang sluimerend kwaad dat Corrie en Nora achtervolgt, vastbesloten te voorkomen dat het laatste missende slachtoffer ooit wordt gevonden…

De 20 – Sam Holland (8 augustus)

In het holst van de nacht arriveert rechercheur Adam Bishop op de plek waar een flink toegetakeld lichaam is ontdekt. Het is een gruwelijk tafereel, maar het met spuitbus aangebrachte cijfer boven het lijk bezorgt Adam pas écht koude rillingen. Er zijn namelijk al meer slachtoffers, en bij elk lichaam is een nummer gevonden: 20, 19, 18… De moordenaar telt af, maar waarom?

Adam heeft geen idee wat het motief is, totdat dr. Romilly Cole bij hem aanklopt en hem erop wijst dat de zaak overeenkomsten vertoont met een reeks moorden die vijfentwintig jaar geleden plaatsvond. Het is een zaak uit Romilly’s verleden die haar blijft achtervolgen. Nu maakt de moordenaar het echter persoonlijk. 4, 3, 2…

Een kat in het nauw – Cate Conte (1 augustus)

Maddie James heeft eindelijk toegegeven aan de smeekbeden van haar vriendin Katrina om haar kattencafé open te stellen voor meer dan tien katten. De uitbreiding levert de nodige aandacht op. Zo wordt Maddie benaderd door Jillian Allen, de directeur van de regionale dierenbescherming. Zij wil graag samen met Maddie een inzamelingsactie organiseren om de lokale reddingsacties te kunnen ondersteunen. Maddie schakelt haar zus Val in om het evenement te plannen.

Maar wanneer Maddie en Val aankomen op de locatie van het evenement, treffen ze iets gruwelijks aan. Maddie en Val blijven achter met een hoop vragen. Heeft zich een tragisch ongeluk voorgedaan of is er iets sinisters aan de hand? Maddie moet er snel achter zien te komen voordat iemand anders in de gemeenschap in gevaar komt.

De zaak van leven of dood – Janice Hallett (17 augustus)

In de detective De zaak van leven of dood van bestsellerauteur Janice Hallett is het achttien jaar geleden dat Holly, een van de belangrijkste leden van een mysterieuze sekte, met haar baby verdween. True crime-auteur Amanda Bailey denkt haar op het spoor te zijn, en hoopt met deze scoop haar tanende carrière te redden. Als ze gedwongen wordt samen te werken met een collega-journalist, blijkt de waarheid nog veel duisterder en vreemder… en zelfs levensgevaarlijk. Net als Hallets eerdere bestseller De hoofdrol is dit boek samengesteld uit interviews, e-mails, appjes, een filmscript en fragmenten uit een spionageroman. Los jij deze puzzelthriller op?

Solitaire – Alice Oseman (8 augustus)

Mijn naam is Tori Spring. Ik hou van slapen en van bloggen. Vorig jaar – vóór al dat gedoe met Charlie en voordat ik de harde realiteit van examens en universitaire aanmeldingen onder ogen moest zien, en het feit dat ik op een dag echt met mensen zal moeten gaan praten – had ik vrienden. Alles was toen heel anders dan nu. Nu is er Solitaire. En Michael Holden. Ik weet niet wat Solitaire probeert te doen, en ik geef niet om Michael Holden. Echt niet.

Geluk op de savanne – Anne Jacobs (3 augustus)

In Geluk op de savanne, het tweede deel in de meeslepende Savanne-reeks van Anne Jacobs, is Charlotte na een woelige start in Zuidoost-Afrika herenigd met haar jeugdliefde George. Niets lijkt hun geluk meer in de weg te staan. Maar George kan de drang naar avontuur niet weerstaan en begint aan een gevaarlijke expeditie. Charlotte zal zich in de tussentijd in haar eentje moeten redden.

In een poging afleiding te vinden én om haar nicht Klara te helpen, reist Charlotte naar een koffieplantage in het Usambaragebergte. Daar is genoeg te doen, maar als er steeds minder brieven van George binnenkomen, slaat de angst haar om het hart: is George überhaupt nog in leven? En zullen ze elkaar ooit nog terugzien?

Het verlangen van Lucy Hart – Meg Shaffer (15 augustus)

Lucy Hart groeide op in een liefdeloos gezin en vluchtte in boeken, vooral in de Clock Island-serie van Jack Masterson. Nu is ze 26 en werkt als onderwijsassistent. Haar grootste wens is de 7-jarige Christopher, een wees die van pleeggezin naar pleeggezin wordt geschoven, te adopteren, maar door haar onzekere financiën komt ze niet in aanmerking.

Dan schrijft haar jeugdheld Jack Masterson een wedstrijd uit. De geldprijs zou haar in staat stellen om Christopher te adopteren. Lucy reist naar Clock Island, waar ze drie tegenstanders, auteur Jack, en illustrator Hugo Reese treft. Ondertussen beraamt Jack de ultieme twist in zijn verhaal – een twist die levens zou kunnen veranderen…

Leave a Reply

  • (not be published)