Edwards keuze

Titel: Edwards keuze
Auteur: Marijke Vos
Serie: Ridgewood Hall #1
Genre: Roman
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Publicatiedatum: juni 2023
Aantal bladzijdes: 316
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Marijke Vos (1985) is auteur, vertaler en schrijfdocent. Na een finaleplek bij de schrijfwedstrijd van Chicklit werd ze ontdekt en schreef ze onder andere Ik pleit voor jou!Wedden dat ik blijf en Eens in je leven. In haar vrije tijd is ze een echte boekenwurm, zorgelijk schoenverslaafde en een ambitieuze wijnfanaat.

Achterflap:
Ontdek het geheim van Ridgewood Hall in het eerste deel van deze meeslepende serie.
1904. Edward Bellamy, de oudste zoon en erfgenaam van de graaf van Ridgewood, staat voor een onmogelijke keuze. Zijn hele leven is voor hem uitgestippeld en dus ook het huwelijk met de mooie Guinevere Parker, de dochter van een succesvolle zakenman. De komst van het Schotse dienstmeisje Gillian zet echter alles op zijn kop. Kiest Edward voor de plicht of volgt hij zijn hart?
 
Ruim 100 jaar later. Na het overlijden van haar moeder erft Flora tot haar verbazing een roman, met daarin een oude brief die wijst op een bijzondere familiegeschiedenis. Op de vlucht voor haar verlies en de eenzaamheid vertrekt ze naar Edinburgh. Daar hoopt ze antwoorden te vinden op vragen over haar familie en zichzelf. Ze blijkt er echter ook het laatste te vinden wat ze had verwacht: een nieuwe kans in de liefde. Maar durft ze zich daarvoor open te stellen?

Mijn mening:
Ik ken de feelgood boeken van Marijke Vos, die ik allemaal met evenveel plezier heb gelezen, dus over de schrijfstijl had ik geen twijfels. Een historische trilogie is wel weer van een ander kaliber, maar wat heb ik van het eerste deel genoten zeg. Edwards keuze is echt een fantastisch verhaal waarin heden en verleden op een bijzondere manier aan elkaar verbonden worden. Beide verhaallijnen bevatten vooral veel gevoel. Zowel het leven van Edward als het leven van Flora weten me op verschillende punten te raken.

Vos heeft zich goed verdiept in de leefstijl en leefregels van een graaf, dat proef je aan alles, ik herken op dit punt veel uit de Bridgerton-serie. Echter heeft Vos daar een verhaallijn in het heden aan toegevoegd die ervoor zorgt dat het verhaal nog beter is dan Bridgerton. Het heden en verleden wisselen elkaar in hoofdstukken af waardoor het verhaal nergens langdradig of saai wordt. Ik voel de welbekende kriebel in mijn buik naarmate het verhaal vordert, Marijke Vos weet gevoelens los te maken die je doen verlangen om door te lezen.

Marijke Vos kan zich zeker meten aan Julia Quinn en Evie Dunmore om maar even twee grote namen te noemen.

Het betreft hier een trilogie die in één keer is verschenen, geweldig dat je niet hoeft te wachten op het volgende deel en zelf kunt bepalen wanneer je klaar bent voor het volgende deel, echt een groot pluspunt.

Edwards keuze krijgt van mij welverdiend 5 sterren.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van HarperCollins Holland, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)