Het ultimatum – John Grisham (17 oktober)

Vijftien jaar na dato zijn Mitch en Abby neergestreken in Manhattan, waar Mitch partner is geworden in een van de grootste advocatenkantoren ter wereld. Wanneer een vroegere mentor in Rome hem om een gunst vraagt, raakt Mitch betrokken bij een sinistere zaak die wereldwijd verstrekkende gevolgen heeft en die zijn collega’s, vrienden en familie in groot gevaar brengt. In het verleden heeft Mitch laten zien dat hij zijn vijanden te slim af kan zijn, maar deze keer lijkt hij geen kant op te kunnen…

De schaduw van Vermeer – Jeroen Windmeijer (3 oktober)

De Delftse geschiedenisdocent Fabian de Ligt had niet gedacht dat zijn middag zo’n dramatische wending zou nemen. Wat een rustig gesprek over de schilder Johannes Vermeer had moeten zijn, eindigt desastreus als de geïnterviewde expert ineens
dood neervalt. Hij mompelt nog net: ‘Mij… Mij…’

Niet lang daarna volgt een reeks van mysterieuze inbraken die ook met Vermeer te maken lijken te hebben: verschillende schilderijen verdwijnen uit musea, waaronder curieus genoeg ook vervalsingen. Wanneer Fabian ongewild bij deze zaak betrokken raakt, blijkt hij plotseling eveneens een doelwit. De waarheid achter de verdwenen schilderijen en de Hollandse grootmeester dreigt aan het licht te komen. Maar iemand zet alles op alles om die in het duister te houden…

Haar stille hoop – Lisa Regan (4 oktober)

Als de zevenjarige Lucy Ross spoorloos verdwijnt, zet de hele stad zich in om haar te zoeken. Het is inspecteur Josie Quinn die de eerste aanwijzing vindt: Lucy’s rugzak, met daarin een briefje met een huiveringwekkende boodschap: Neem altijd op, anders zie je haar nooit meer terug.

De volgende dag krijgen Lucy’s ouders een telefoontje van de oppas. Ze hopen vurig dat zij Lucy heeft opgehaald en dat de hele verdwijning een misverstand blijkt, maar in plaats van de oppas krijgen ze een mannenstem aan de lijn. Josie snelt naar het appartement van de oppas en vindt haar levenloze lichaam in een wirwar van lakens op haar bed. En de telefoontjes blijven komen… Josie wordt geconfronteerd met de gevaarlijkste zaak uit haar carrière: elk nieuw telefoontje eindigt met de vondst van een lijk. Er is een gestoorde moordenaar aan het werk die pas stopt als de familie Ross compleet is vernietigd. Maar spreken de familieleden zelf wel de waarheid?

De Mitford Moorden: Deborah – Jessica Fellowes (3 oktober)

Het is 1941; de Mitford-familie is versplinterd door de gevolgen van de oorlog. Om iedereen zo veel mogelijk bij elkaar te brengen stelt Deborah, de jongste Mitford-zus, voor om kerst te vieren in het landhuis van haar schoonouders in Derbyshire. Ze nodigt ook Louisa Cannon uit, hun voormalige kindermeisje en chaperonne, en inmiddels een vertrouweling van de familie en privédetective.

Op een avond staat er een vrouw voor de deur die beweert een medium te zijn. Ze heeft een bericht ontvangen voor Deborah: kijk in de vestibule. Bij wijze van entertainment besluit het hele gezelschap op verkenningstocht te gaan, maar de sfeer slaat snel om als ze in de vestibule een bebloede muts aantreffen.

Louisa’s nieuwsgierigheid is gewekt. Van wie is die muts, en hoe wist die mysterieuze vrouw waar hij was? Is er sprake van een misdaad, misschien zelfs een moord? En kan ze de waarheid wel achterhalen in een huis vol mensen die niets liever willen dan hun geheimen begraven?

Prooi – Dirk Debeys (27 oktober)

Een jachtvereniging slaat alarm wanneer enkele jagers brutaal worden aangevallen door een mysterieuze roofvogel. Niemand kan het beest thuisbrengen en het lijkt wel of de vogel doelgericht op hen afgestuurd werd. Is hier een moordenaar aan het werk?

Privédetective Jonas Keller en zijn kompaan Norbert worden gevraagd om deze zaak tot op het bot uit te zoeken. Maar net wanneer ze op het goede spoor lijken te zitten, wordt Jonas geconfronteerd met zijn verleden. Kan Jonas zijn ultieme aartsvijand een stap voorblijven en hem stoppen vooraleer hij zijn wraak voltrekt?

Een nieuwe kans voor Starcross Manor – Christie Barlow (10 oktober)

Als Julia Coleman Flynn Carter weer ontmoet in het gezellige dorpje Heartcross, kan dat alleen maar problemen opleveren. Flynn is misschien rijk, somber en sexy, maar Julia weet uit de eerste hand dat hij meedogenloos is. Ze is van plan om elke beweging van hem in de gaten te houden.

Wanneer Julia Flynns plannen voor het prachtige Starcross Manor ontdekt, komen haar grootste angsten uit. Het is Flynns droom om van Starcross een luxe hotel te maken en dat kan de droom van Julia verpesten… en de gemeenschap van Heartcross voorgoed veranderen.

Flynn maakt duidelijk dat hij geen problemen wil, en hij is niet de man die Julia denkt dat hij is. Terwijl hij de gemeenschap ervan probeert te overtuigen dat hij veranderd is, hoopt hij dat hij Julia kan overhalen om hem nog een laatste kans te geven…

Woorden van glas – Pamela Sharon (18 oktober)

Op het Corbeau College is van alles mis. Er wordt gepest, de jongens met de grootste mond worden voorgetrokken en er worden persoonlijke filmpjes gedeeld. De zestienjarige Summer is er helemaal klaar mee.
Als ze op een dag tijdens nablijven naast de populaire Nova komt te zitten, blijken ze het ondanks hun verschillen al snel over één ding eens te zijn: op het Corbeau moet het anders. En dus besluiten Summer en Nova een anonieme website op te richten waar leerlingen filmpjes in kunnen sturen over alles wat er misgaat op school.
Maar mag je, ook al doe je het om van je school een betere plek te maken, zomaar alles online zetten?

Leave a Reply

  • (not be published)