De Nazaten

Titel: De nazaten
Auteur: Saskia Noort
Serie: De Eetclub #3
Genre: Thriller
Uitgeverij: The House of Books
Publicatiedatum: juni 2023
Aantal bladzijdes: 272
Recensie: Brenda

Cover
Een rode cover, met een vizier op het oog van een vrouw. Niet echt een boeiende cover.

Auteur
Saskia Noort (1967) is schrijfster en columniste. Van haar boeken werden 3,5 miljoen exemplaren verkocht. Bonuskind, haar meest recente thriller, was met ruim 200.000 exemplaren het best verkochte spannende boek van 2020. De Nazaten is na bestellers De eetclub en Debet, sluitstuk van dit spectaculaire drieluik. Dit jaar viert Saskia Noort 20 jaar schrijverschap.

Achterflap/samenvatting
Karen Brouwer leeft al tien jaar met haar twee dochters en haar zoontje Mik teruggetrokken op het Noord-Brabantse platteland. Toen haar man Michel overleed was er niets meer dat haar nog bond in Bergen, aan het leven dat ze daar ooit had. En na de dood van Simon Vogel, lid van de eetclub en spil in al het duistere dat zich in het kustdorp afspeelde, en de rechtszaak die erop volgde, besloot Karen onder te duiken met het voornemen nooit meer boven te komen, maar als ze op een ochtend samen met Mik wordt klemgereden, blijken er banden te zijn die niet zomaar verbroken kunnen worden…

Mijn mening
Het derde deel uit de serie van De eetclub. Het bleek dat ik het tweede deel, Debet, nog niet gelezen had. Deze heb ik even voordat ik met De nazaten zou beginnen, gelezen. Ik vind het altijd fijn om series volledig te lezen.

Doordat ik eerst Debet had gelezen zat ik nu nog volledig in het verhaal en het leventje van Karen en de meiden. Karen wordt al snel in het verhaal klemgereden. Je zit dus ook direct weer in het verhaal. De fijne korte hoofstukken worden aangeduid vanuit welke personage je leest. Je leest vanuit de werelden van Karen, Annabelle en Sophie. Af en toe heb ik het gevoel alsof je van de ene kant van het verhaal naar de andere kant vliegt. Voelt wat rommelig.

Zelf zou ik dit boek niet als een losstaand exemplaar lezen. Ik heb het gevoel dat je dan wel een voorgeschiedenis mist. Er wordt tijdens het lezen toch geregeld naar teruggekeken wat er vroeger in Bergen gebeurd is. Daarnaast zijn de personages ook meegegroeid in het verhaal.

Saskia Noort heeft een goed sluitstuk in elkaar gezet. Van de drie delen vind ik deze wel iets minder. Er gebeurde soms zoveel en het maakte het verhaal wat rommelig. Het gevoel dat het einde heel snel af moest zijn.

Het gebruik van een item zoals een boerderij met een omgekeerde Nederlandse vlag vind ik dan wel weer leuk om te lezen. Als iemand dit zou lezen over een aantal jaar dan wordt dat steevast een o ja-momentje.

Spanning: 3,5
Plot: 4
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 3
Psychologie: 3,5

De nazaten krijgt van mij een dikke 3,5 ster.

Brenda

Recensie-exemplaar ontvangen van The House of Books, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)