De ontdekking van de talenten

Titel: De ontdekking van de talenten
Auteur: Anna Ruhe
Serie: De magische academie #1
Genre: Kind/jeugd
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Vertaald door: David Orthel
Publicatiedatum: mei 2023
Aantal bladzijdes: 304
Recensie: Amanda

Cover
De covers van De magische apotheek en nu van De magische academie trekken ontzettend mijn aandacht. Het kleurgebruik in combinatie met de illustraties en het goudfolie springen echt in het oog. Het maakt mij nieuwsgierig.

Auteur
Anna Ruhe groeide op in Berlijn en wilde graag ijscoboer worden, tot ze erachter kwam dat dat niet betekende dat ze zelf de hele dag ijs mocht eten. Daarna overwoog ze marine biologie, tot ze erachter kwam dat dat niet betekende dat ze de hele dag tussen de haaien mocht zwemmen. Uiteindelijk werd ze schrijver van De magische apotheek.

Achterflap
Ella Fredericks heeft lang op deze dag gewacht: eindelijk is ze leerling op de magische academie. En eindelijk kan ze in de voetstappen van sentifleur Lucie Alvenstein treden en haar talent met magische geuren laten zien!
Maar in het bos rond de school schuilt een groot gevaar. Een mysterieuze orde, die zich ‘De Groep’ noemt, probeert tegen elke prijs te voorkomen dat de leerlingen worden opgeleid tot geurapotheker. En Ella en haar vrienden Polly en Ben zijn de enigen die De Groep in de weg staan…

Mijn mening

…Als je iemand laat wachten, laat je hem eigenlijk weten dat je niet graag tijd met hem doorbrengt, zonder het hardop te zeggen. En het zou heel naar zijn om iemand zoiets te laten voelen. Of je het nou hardop zei of niet. Eigenlijk vond ik dat ze overdreef.

De eerste paar delen van De magische apotheek heb ik ook gelezen. Dus toen ik deze voorbij zag komen was ik gelijk nieuwsgierig! Het is een nieuwe serie, maar wel in de wereld van de sentifleurs en ook met Lucie. Maar ze vervult hier een heel andere rol dan in de boeken rondom De magische apotheek. Ik merkte wel, dat ondanks dat dit een nieuwe serie is, er toch op dingen wordt teruggegrepen die schijnbaar in de latere boeken van De magische apotheek zijn voorgevallen. Dit zorgde bij mij even voor verwarring. Uiteindelijk wordt het wel uitgelegd wat dit voorval was, dan is het voor de context gelijk een stuk duidelijker.

Leuk om Ella, Polly en Ben te ontmoeten, en dat ze elkaar ontmoeten. Bijzonder om te lezen hoe hun kennismaking is en hoe dit zich ontwikkelt tot een hechte vriendschap. Leuke ontwikkeling, de magische academie, waar jonge sentifleurs hun talenten ontdekken en verder kunnen ontwikkelen. Uiteraard met de nodige avonturen om het verhaal draaiende te houden. De omschrijving van de slechterik in het verhaal, Patroon, doet mij om de een of andere reden denken aan Wilders. Ik weet uiteraard niet of dit ook de bedoeling van de schrijfster was.

Het zit goed in elkaar met de nodige actie en spanning. Maar ook juist het sluiten van nieuwe vriendschappen en verbonden maakt het leuk om te lezen. Sommige dingen die gebeuren zijn wel erg toevallig of voor de hand liggend, maar dat doet op zich weinig afbreuk aan het verhaal. Het is en blijft een kinderboek natuurlijk. Ik heb mij prima vermaakt met dit eerste deel van De magische academie. Ruhe heeft een beeldende, vlotte schrijfstijl en lekker veel fantasie. Het boek leest als een trein, voor je het weet zit het eerste avontuur van Ella, Polly en Ben er alweer op. Ik ben benieuwd naar het tweede deel.

De ontdekking van de talenten, het eerste deel in De magische academie-serie, krijgt van mij 4 sterren.

Amanda

Recensie-exemplaar ontvangen van Unieboek Het Spectrum, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

De ontdekking van de talenten

Leave a Reply

  • (not be published)