Project evil

Titel: Project Evil
Auteur: Anne Eekhout
Serie: Kluitman-Novelles #20
Genre: Jeugdthriller
Uitgeverij: Kluitman
Publicatiedatum: september 2023
Aantal bladzijdes: 112
Recensie: Amanda

Cover
Een spannende cover, een eenzaam hutje in een donker bos met een rode gloed eromheen. En zijn het bloedspetters op de cover? De ondertitel klinkt al veel belovend: Dit is geen schoolkamp. Dit is een experiment…

Auteur
Anne Eekhout werd in 1981 geboren in Hilversum. Ze studeerde Rechtsgeleerdheid in Amsterdam, waar het idee voor haar eerste roman Dogma werd geboren.

Achterflap
Dit had nooit mogen gebeuren. Als we hadden geweten waar het op uit zou draaien – de chaos, de achterdocht, de woede en de angst, de opsluiting – hadden we het dan gedaan? Waren we dan meegegaan in het plan of waren we ertegenin gegaan? David, Bo, Alicja en Louie gaan met klas H3B op kamp. Ze doen een experiment waarbij de klas in twee groepen wordt verdeeld: de blauwogen en de bruinogen. Tijdens het kamp ontstaat er een strijd tussen de twee groepen. Het kamp, dat zo relaxed en gezellig had moeten worden, loopt volledig uit de hand.

Mijn mening

Eendracht boven alles.

David, Bo, Louie en Alicja gaan met hun klas op schoolkamp, mevrouw Ronalds (hun docent geschiedenis) gaat mee als begeleidster. Zij besluit om de klas in 2 groepen op te delen, de bruinogige en de blauwogige. Iedere groep heeft zijn eigen taken. Ze moeten samenwerken om een goed cijfer te behalen. Maar voor de een is een hoog cijfer belangrijker dan voor de ander… Daarnaast worstelen David, Bo, Louie en Alicja ook nog met privéproblemen, kunnen ze deze onder controle houden? Wat een leuk en gezellig schoolkamp had moeten worden, veranderd in een grimmige boel.

De problemen waar de tieners mee dealen zijn voor veel tieners/mensen denk ik erg herkenbaar. Onzekerheid, rouw, scheiding, alcoholmisbruik enzovoorts. Dit zorgt ervoor dat je je makkelijk in kunt leven, je kunt je voorstellen hoe ze zich voelen. Het project zelf vind ik persoonlijk wat vergezocht, maar is wel een spannende bodem om dit verhaal op te bouwen. Maar het is niet geheel geloofwaardig. Ook miste ik wat diepgang, van mij had het verhaal iets uitgebreider gemogen, dan was het denk ik beter uit de verf gekomen. Eekhout schrijft wel lekker vlot en to the point.

Project Evil is een spannende novelle voor de jeugd, leuk om te lezen, maar ik miste wel iets.

3 sterren voor deze novelle.

Amanda

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Kluitman waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)