Wat we niet zeggen

Titel: Wat we niet zeggen
Auteur: Nadine Swagerman
Serie: Kluitman-Novelles #19
Genre: Jeugd, Spanning
Uitgeverij: Kluitman
Publicatiedatum: september 2022
Aantal bladzijdes: 112
Recensie: Amanda

Auteur
Nadine Swagerman droomde er als zevenjarig meisje al van om schrijfster te worden. Nadine stond in de finale van twee schrijfwedstrijden, en in 2017 kwam haar droom uit toen zij een boekcontract tekende bij Kluitman. Naast het schrijven van verhalen, werkt Nadine als tekstschrijver voor haar eigen tekstbureau.

Achterflap
Na het overlijden van zijn vader verhuist Tobias met zijn moeder en zijn jongere zusje naar de andere kant van het land. Hier ontmoet hij Jones, een ontzettend aantrekkelijke jongen op wie hij direct een oogje krijgt. Zijn nieuwe vrienden van school waarschuwen hem echter dat hij beter bij Jones uit de buurt kan blijven. Tobias weet niet helemaal wat hij moet geloven. Hij wil heel graag op zijn eigen gevoel afgaan, maar dan wint zijn nieuwsgierigheid het toch. En dat terwijl hij zelf ook een groot geheim met zich meedraagt…

Mijn mening

Tussen dat wat we wel en dat wat we niet zeggen, ligt een zee van schaamte, van verdriet, van pijn, bedenk ik, terwijl we het dorp uit rijden. En als we niet uitkijken, niets doen met dat wat we voor ons houden, dan zullen we er uiteindelijk door opgeslokt worden.

Ik ga niet te veel woorden vuilmaken aan een recensie over deze novelle. Het is al zo’n dun boekje en ik wil voorkomen dat ik dingen zeg waardoor het leesplezier van een ander wordt bedorven. Je moet deze novelle gewoon lezen! Ik ben fan van de boeken van Nadine. Zodra ik zie dat er een nieuwe uitkomt dan vraag ik die direct aan, zonder te kijken waar het over gaat. Ook in deze novelle weet ze je, met zo weinig bladzijden, te boeien en zorgde ze bij mij aan het einde voor een paar tranen. Tobias wordt zo goed neergezet dat je je volledig in hem kunt inleven (in mijn geval misschien ook omdat mijn vader overleden is toen ik 16 was). Maar de verhaallijn is ook zo herkenbaar! Als iemand een roddel de wereld in helpt, gelooft op den duur iedereen het.

Ik weet niet hoe Nadine het iedere keer weer flikt, maar haar boeken zijn geweldig om te lezen. Vol emotie, moeilijke/actuele onderwerpen (zoals rouw, roddels, schuldgevoelens en (homoseksuele)relaties), herkenbare personages en psychisch goed uitgewerkte verhaallijnen. Zelfs in een novelle weet ze een hele persoonlijkheid bloot te leggen.

Ik kan niet anders dan ook nu weer 5 sterren geven voor deze spannende en aangrijpende novelle.

Amanda

Waardering: 5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)