Diep onder de grond

Titel: Diep onder de grond  
Auteur: Lisa Regan
Serie: Josie Quinn #5
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Textcase
Publicatiedatum: juni 2023
Aantal bladzijdes: 288 (e-pub)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Lisa Regan is de auteur van de USA Today– en Wall Street Journal-bestsellerserie over detective Josie Quinn, waarvan wereldwijd ruim 2 miljoen exemplaren zijn verkocht. Regan is lid van Sisters in Crime, International Thriller Writers, The Crime Writers Association en Mystery Writers of America. Ze woont in Philadelphia met haar man dochter en hun boston-terriër, Mr. Philip.

Achterflap:
Ze gaat door tot haar armen pijn doen, net zo lang tot de ambulancebroeders arriveren en haar handen wegtrekken van het koude, kwetsbare lijk.

Als rechercheur Josie Quinn toestemt om bij de ouders van haar partner Noah te gaan eten, kan ze niet vermoeden dat de avond een fatale wending zal krijgen. Compleet onverwacht treffen ze Noahs moeder Colette dood aan in de achtertuin, haar mond volgepropt met aarde. Ze doorzoeken de tuin en het huis van onder tot boven. Waarom waren er kralen van een rozenkrans bij het lichaam begraven? Wat moest Colette met een geheim dossier over een oude vermissingszaak? En was Colette inderdaad de laatste persoon die Noahs broer in leven heeft gezien voor hij jaren geleden verdronk?

Eén ding is duidelijk: er schuilde meer achter de stille, zachtaardige Colette dan iemand ooit voor mogelijk had gehouden. Josie moet de waarheid boven tafel halen voor het meer mensenlevens kost, maar zal haar relatie met Noah dit gespit in het verleden overleven?

Mijn mening:
Bij het lezen van de achterflap wordt al direct duidelijk dat Josie Quinn geconfronteerd wordt met een moord in haar privéleven. De samensmelting van werk en privé is origineel bedacht maar absoluut geen realiteit.

Toch kan ik me er, net zoals in eerdere delen, totaal niet druk om maken want ik geniet van het totaalplaatje. Regan heeft een fijne schrijfstijl, meerdere personages komen in elk deel terug en dat geeft een bron van herkenning. Diep onder de grond heeft een interessante verhaallijn. Het begint met de moord op de schoonmoeder van Josie Quinn en vervolgens wordt er een beerput opengetrokken van geheimen: aan Josie de taak om deze te ontrafelen.

De plot is ingenieus en houd je tot het eind toe in het ongewisse over de moordenaar van Colette. De ontknoping had ik in deze zeker niet aan zien komen, ik kijk er naar uit om in deel zes verder te gaan want deze gebeurtenis zal zeker invloed hebben op vele personages.

De boeken van Lisa Regan verschijnen inmiddels vrij snel achter elkaar, dat zorgt ervoor dat je de draad gelijk weer op kunt pakken en verder kunt gaan waar je gebleven was.

De Josie Quinn-serie is zeker een aanrader als je fan bent van de series van Carla Kovach en Angela Marsons, deze boeken vallen in dezelfde categorie.

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 4
Spanning: 4
Plot: 4
Psychologie: 3

Diep onder de grond krijgt van mij afgerond 4 sterren.


Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)