In memoriam

Onlangs verscheen bij A.W. Bruna Uitgevers de thriller In memoriam van Pascal Engman & Johannes Selåker. In samenwerking met de uitgever mogen wij 1 exemplaar verloten, waarvoor onze hartelijke dank.

Het verhaal
In de lange, hete zomer van 1994, als Zweden lijdt aan WK-voetbalkoorts, is het land in de greep van een massale schietpartij in Falun. Na deze gruwelijke aanslag door schutter Mattias Flink, vindt er opnieuw een moord plaats. Een vrouw wordt gewurgd aangetroffen in een park en al snel wordt duidelijk dat zij niet het eerste slachtoffer is – noch het laatste. Het is aan Tomas Wolf, rechercheur en voormalig vredesofficier van de Verenigde Naties, om de moordenaar te vinden.
Hij krijgt hulp uit onverwachte hoek, van Vera Berg – de ambitieuze, maar corrupte verslaggever van het avondnieuws die op de vlucht is voor haar ex-vriend en zijn motorbende.
De hoofdverdachte is de aan alcohol verslaafde filmster Micael Bratt, maar zowel Wolf als Berg vermoeden dat de echte dader veel dichter bij het onderzoek staat.

Over de auteurs
Pascal Engman is journalist en werkte bij vooraanstaande Zweedse kranten. Hij nam een sabbatical, reisde naar Chili en schreef daar zijn debuut Patriotten, waarvan de televisierechten verkocht zijn aan een productiebedrijf in Los Angeles. 
Johannes Selåker is schrijver en journalist. Hij werkte onder meer als nieuwsdirecteur en hoofdredacteur bij de grote kranten Aftonbladet, Expressen en Aller Media en was verantwoordelijk voor het onderzoek naar de grootste me too-schandalen in Zweden. In 2020 verscheen zijn solodebuut in Zweden, en nu bundelt hij zijn krachten met Pascal Engman met het boek In memoriam.

Wat moet je doen om kans te maken? Beantwoord via een e-mail de volgende vraag:

  • Wat is de titel van het solodebuut van Johannes Selåker?

Stuur je antwoord via een e-mail voor 25 oktober 2023 naar info@thrillersandmore.com onder vermelding van ‘In memoriam’. Vermeld hierbij ook gelijk je adresgegevens! Ben je al lid van onze Facebook-groep? Nee? Kom er gezellig bij en mis niets van onze winacties, interviews en ander leuk nieuws! Dat kan als je hier klikt 🙂

Like ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws van Thrillers & More. Succes!

Kijk hier voor meer lopende winacties


Leave a Reply

  • (not be published)