Juice

Titel: Juice     
Auteur: Heleen van Royen
Genre: Roman
Uitgeverij: The House of Books
Publicatiedatum: september 2023
Aantal bladzijdes: 347
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Heleen van Royen, geboren in 1965, schreef de bestsellers De gelukkige huisvrouw, Godin van de jacht, De ontsnapping, De mannentester, De harstsvriendin en Sexdagboek, waarvan een deel succesvol werd verfilmd en bewerkt voor theater. In totaal verkocht ze tot nu toe 2 miljoen boeken en in 2017 maakte ze de ontroerende documentaire ‘Het doet zeer’ over de dementie van haar moeder. Voor het letterkundig Museum maakte ze in 2014 de tentoonstelling Selfmade met meer dan 200 fotografische zelfportretten en in 2020 verscheen de columnbundel Moeder, dochter, minnares ter ere van haar twintig jaar schrijverschap. Heleen van Royen woont samen met Bart Meeldijk.

Achterflap:
Claire Jansen is een succesvolle artiestenmanager. Ze beschouwt haar artiesten als familie en gaat voor ze door het vuur. Als een van haar jonge talenten het mikpunt wordt van juicekoningin Angel de Vos bedenkt ze een plan om haar mensen beter te beschermen. Claire sluit een deal met Angel, ze wordt haar manager onder één voorwaarde: ze mag geen roddels meer over haar artiesten verspreiden. Is dit een briljante zet of maakt ze de problemen alleen maar groter?

Mijn mening:
Juice is een roman met een kleine dosis spanning. Van Royen heeft de invloed van juicekanalen op social media verwerkt in een aangenaam en verrassend verhaal. Het is wel lastig om dit verhaal los te zien van de realiteit daar Angel de Vos mij steeds doet denken aan een zeer bekend roddelvlogger die bijna dagelijks in het nieuws is.

Van Royen heeft een prettige manier van schrijven, alleen de tot in detail uitgewerkte erotische scenes mogen wel iets minder, maar dat weet je van tevoren als je een boek van Heleen van Royen oppakt.

De impact van Angel de Vos op het leven van bekende Nederlanders wordt op een adequate manier aan de kaak gesteld. De vraag waar de grens ligt, is zowel in dit verhaal als in het echte leven een hot item. Ook in de realiteit is er momenteel weer zo’n gevalletje waarin het soms veel te ver gaat, maar ja daarin verschillen we dan ook allemaal weer van mening en is het moeilijk dit te kaderen.

Alle personages vullen op hun eigen manier een bijzondere rol in en laten zich in meer of mindere mate meeslepen in een zaak waarin eigen belang in eerste instantie het belangrijkst is. 

Heleen van Royen heeft met Juice het aangename met het nuttige verenigd en mij een paar heerlijke uurtjes leesgenot bezorgd.

Juice krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van The House of Books, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)