De Oostenrijkse verleiding – Karen Swan (1 februari)

In De Oostenrijkse verleiding, de heerlijk winterse roman van bestsellerauteur Karen Swan wil regisseur Clover Phillips een documentaire maken over Kit Foley, een getalenteerde maar controversiële snowboarder. Hij was ooit betrokken bij een dodelijk ongeval, maar heeft daar nooit over willen praten.

Vastbesloten om de waarheid te achterhalen vertrekt Clover naar de besneeuwde Alpen, waar ze een romantisch winterwonderland deelt met een man die haar niet kan uitstaan. Hij vindt dat ze bevooroordeeld is, en hij is bovendien druk met trainen voor het WK. Terwijl Clover de beste shots probeert te maken en steeds dieper in Kits verleden graaft, merkt ze dat ze zich tot hem aangetrokken voelt. Toch is ze ervan overtuigd dat hij iets verbergt. Is hij wel echt zo koud als hij lijkt?

Verlossing – J.D. Robb (26 februari)

Pater Miguel Flores wordt tijdens een begrafenisdienst voor het oog van zijn gemeente vergiftigd. Als bij de autopsie blijkt dat zijn lichaam opvallend veel littekens en verwijderde tatoeages laat zien, begint Eve te vermoeden dat er meer achter de eerzame ­geestelijke schuilging dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Als er een tweede, nog schokkendere moord wordt gepleegd, blijkt er een web van wraak, gestolen identiteit en georganiseerde misdaad te bestaan waarin Eve al snel het overzicht verliest.

Wraak – Charlotte Link (20 februari)

In Wraak van Charlotte Link wordt in een Engelse kustplaats een studente dood aangetroffen. Onderzoekers tasten maandenlang in het duister – tot er een soortgelijke moord plaatsvindt. Hoe zijn deze zaken aan elkaar gelinkt? Politieagente Valerie Almond gaat bij het tweede slachtoffer in eerste instantie uit van een familieruzie. Maar het gif dat zich binnen deze familie heeft verspreid zit diep verborgen, en gaat terug tot aan de Tweede Wereldoorlog. Het duurt even voordat Valerie doorheeft hoe de zaken verbonden zijn, en dat er een meedogenloze crimineel aan het werk is die nog steeds uit is op wraak…

Hoe ik mijn eigen moord oploste – Kristen Perrin (29 februari)

Engeland, 1965. In het stadje Castle Knoll wordt het lot van de ­zeventienjarige Frances Adams bezegeld als een waarzegster haar toekomst voorspelt. Met haar wapperende gewaden, ­wierook en mystiek breng ze Frances het verschrikkelijke nieuws dat haar sterfdag niet vredig zal zijn, maar dat ze vermoord zal worden door iemand die ze kent. Zo begint voor Frances een leven vol gekonkel en plotten, om haar eigen moord te voorkomen.

Niemand nam Frances ooit serieus – decennialang niet – totdat ze vermoord wordt aangetroffen in haar salonkamer. Voor het ontraadselen van het mysterie komt het goed van pas dat ­Frances haar rol als dorps­bemoeial erg serieus nam: door het verzamelen van roddels en geheimen over iedereen die ze ontmoette probeerde ze haar leven veilig te stellen, voor het geval dat de moordenaar ertussen zat. In haar bibliotheek bevindt zich een vernuftig onderzoek waar menig detective zijn pet voor zou afnemen, en de juiste speurders zouden de moordenaar zo kunnen ­vinden – als ze eerst haar ongelooflijk ingewikkelde archiefsysteem ­zouden kunnen doorgronden.

Als haar achternicht Annie erachter komt dat Frances’ grootste angst is uitgekomen, wordt ze gedwongen deel te nemen aan de laatste grote wraakactie van haar oudtante. In Frances’ testament staat dat de persoon die haar moord oplost miljoenen erft en ze daagt een groep naasten, waaronder Annie, uit om aan de wereld te laten weten door wie Frances vermoord is en dat ze altijd gelijk had over haar toekomst. Kan Annie het mysterie ontrafelen en gerechtigheid vinden voor haar oudtante of zal het opgraven van het verleden haar juist in het vizier van de ­moordenaar brengen?

Anna O. – Matthew Blake (6 februari)

Anna Ogilvy was een vijfentwintigjarige schrijver met een mooie toekomst. Tot ze vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden doodstak. De tabloids noemen haar ‘Schone Slaapster’, omdat ze vanwege een zeldzame aandoening sinds die fatale nacht in diepe slaap verkeert.

Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen. Als het hem lukt haar wakker te krijgen, kan ze eindelijk terechtstaan. Als Anna na verloop van tijd tekenen van leven begint te vertonen, moet hij zien te ontdekken wat er destijds is gebeurd. Anna is de enige die weet wat er die nacht is voorgevallen, en Ben de enige die de waarheid naar boven kan halen. Maar door wat er aan het licht komt, komen beiden in groot gevaar…

Sensation Island – Thysia Huisman (6 februari)

In de sinistere thriller Sensation Island, het eerste deel in de Achter de schermen-reeks van Thysia Huisman, gaat onderzoeksjournalist Puck undercover bij het beruchte realityprogramma Sensation Island, om te ontdekken of de geruchten over misstanden, schandalen en manipulatie van kandidaten waar zijn. Met de crew reist ze af naar een idyllisch eiland in Maleisië, waar duidelijk wordt dat dit seizoen heftiger en spraakmakender moet worden dan ooit.

Puck belandt in een maalstroom van leugens, verleidingen en intriges, en ontdekt dat er levensgevaarlijke spelletjes worden gespeeld. Hoever gaat de snoeiharde uitvoerend producent Kat om haar leidinggevenden tevreden te stellen? Welke geheimen verbergt de charismatische presentator Dennis? En wat heeft Puck zelf over voor een scoop voor haar onderzoek? Want als er een lichaam aanspoelt op het eiland, is iedereen verdacht…

Het is een verzoek dat Nicky Hunter niet kan weigeren. Als groot liefhebber van thrillers correspondeert ze al jaren met Sebastian Trapp, misschien wel de beroemdste schrijver van de VS. Trapp is ongeneeslijk ziek en wil dat Nicky zijn biografie schrijft. Hij nodigt haar uit om enkele maanden bij hem in zijn schitterende huis in San Francisco te komen wonen, samen met zijn veel jongere tweede vrouw, zijn overbezorgde dochter en losgeslagen neef.
‘Misschien kunnen we zelfs een oud mysterie oplossen…’
Twintig jaar eerder, op oudejaarsdag 1999, verdween zowel Trapps eerste vrouw als zijn tienerzoon, vanaf twee verschillende plekken. Ze zijn beiden nooit meer gezien en sinds die dag heeft Trapp geen enkel boek meer geschreven. Waarom wil hij nu opeens praten over zijn verleden? Nicky besluit meteen naar San Francisco te vliegen, maar al snel blijkt dat Trapp zijn geheimen niet zomaar prijsgeeft – zelfs niet als er nieuwe slachtoffers vallen…

De bloedpremiere – Chris De Bruyn (13 februari)

1873, Texas, het Wilde Westen. De Henry Rutherford Theatre Group doet het stadje Jefferson’s Creek aan om Romeo en Julia te spelen en de nieuwe toneelzaal in te wijden. Het wordt hun laatste opvoering voordat het rondreizende gezelschap ermee ophoudt. De avond verloopt evenwel helemaal anders dan de acteurs hadden verwacht. Iemand heeft namelijk besloten dat sommigen de bühne niet levend zullen verlaten. Het publiek heeft niets door. Of toch? Weet iemand in de zaal meer? Is de dader een lid van de groep? Of gaat het om een geest uit hun verleden? De acteurs hebben maar één keuze: verder spelen en proberen de dader(s) te ontmaskeren voor de laatste akte ten einde loopt.

Appleby farm – Cathy Bramley (14 februari

Vrije geest Freya Moorcroft heeft het goed voor elkaar: ze heeft een fijne baan in een stadscafé, ze heeft het leuk met haar knappe vriend Charlie en ze kan doen en laten wat ze wil. Toch knaagt de herinnering aan de boerderij van haar familie in het landelijke Cumbria aan haar. Wanneer ze bericht krijgt dat haar oom en tante hulp nodig hebben op de boerderij, vertrekt Freya dan ook halsoverkop naar het platteland. Daar blijkt de chaos groter dan verwacht; Freya besluit voorlopig te blijven om haar oom en tante uit de brand te helpen. Langzamerhand begint ze zich af te vragen waar ze thuishoort: in de stad bij Charlie of op Appleby farm?

Wie schrijft die blijft – Tamara Haagmans (9 februari)

In Wie schrijft die blijft van Tamara Haagmans volgen we Caro, een succesvolle schrijver die onder een pseudoniem schrijft en onder geen beding bekend wil worden. Naast schrijven runt ze samen met haar vader De Gulden Draeck, een idyllisch boetiekhotel met een kunstwinkeltje in ’t Gooi. Hier komen de meest rijke, eigenzinnige gasten logeren, én hier haalt Caro haar inspiratie voor haar boeken vandaan.

Na de zoveelste bestseller wil haar uitgever toch dat ze uit de schaduw stapt, maar Caro weigert dit. Dan bedenkt haar vader een slimme oplossing waar iedereen tevreden mee is. Net als alles op rolletjes lijkt te lopen, staat ineens de toekomst van het boetiekhotel op losse schroeven, en moet Caro keuzes maken. Hoeveel is haar dubbelleven haar waard?

Leave a Reply

  • (not be published)