Bloedband – Jet van Vuuren (29 maart)

Tot haar grote verdriet heeft ex-rechercheur Barbara van Eck haar enige kind en dochter, Kim, als baby moeten afstaan. Ruim dertig jaar later worden moeder en dochter herenigd. Barbara kan haar geluk niet op, ze wil Kim nooit meer loslaten.

Al snel daarna zijn de twee het eens, ze bundelen hun krachten en beginnen een detectivebureau. Ze zijn nog maar amper begonnen als ze een opdracht van een bekende Nederlander krijgen. Lennard Wallage, een oud-tennisser en bekend tv-gezicht bij een spelletjesprogramma, wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Terwijl Barbara en Kim alles in het werk stellen om voor Lennard de waarheid boven tafel te krijgen, duikt er nog een andere man op in hun leven. Teun, het broertje van Gijs en de oom van Kim. De man die heeft gezworen wraak te nemen op Barbara. Wie loopt straks het meeste gevaar, Barbara, Lennard of… Kim?

Yellowface – Rebecca F. Kuang (7 maart)

Auteurs June Hayward en Athena Liu debuteren in hetzelfde jaar. Maar terwijl Athena uitgroeit tot een literaire publiekslieveling, flopt de schrijfcarrière van June. Niemand wil nog verhalen lezen over gewone witte meisjes, denkt June.

Wanneer June getuige is van Athena’s onverwachte dood, steelt ze impulsief Athena’s net voltooide meesterwerk – een verhaal over het miskende Chinees Arbeiderskorps tijdens de Eerste Wereldoorlog. June publiceert het als haar eigen werk. Verdient dit stukje geschiedenis niet verteld te worden, ongeacht door wie?

Maar June kan niet ontsnappen aan Athena’s schaduw en iemand dreigt haar te ontmaskeren. Hoe ver zal June gaan om haar gestolen succes te beschermen?

De prijs van twijfel – Jo Claes (13 maart)

Op een bouwterrein in Leuven wordt een Poolse arbeider gevonden met een gapende wond aan het hoofd. Korte tijd later overlijdt de man in het ziekenhuis. Hoofinspecteur Thomas Berg en zijn team vermoeden dat de moord te maken heeft met een loods vol dure oldtimers die dicht bij de plaats delict staat en eigendom is van Simon Bonen, de broer van Freya, sinds een halfjaar Bergs vriendin.

Als er een tweede slachtoffer valt, komt zowel Berg als zijn relatie met Freya zwaar onder druk te staan omdat werk en privéleven almaar meer door elkaar beginnen te lopen. Berg heeft moeite om de nodige professionele afstand te bewaren en komt terecht in een chaos aan emoties. Daardoor dreigt hij zijn greep op het moordonderzoek te verliezen.

Doodvonnis – Andreas Gruber (19 maart)

In Wenen verdwijnt de tienjarige Clara spoorloos. Een jaar later verschijnt ze volledig getraumatiseerd weer, aan de nabijgelegen rand van het bos. Haar hele rug is volgetatoeëerd met motieven uit Dantes Inferno – en ze spreekt geen woord.

Intussen leert de Nederlandse profiler Maarten S. Sneijder zijn studenten aan de politieacademie over onopgeloste moordzaken. Zijn beste leerling, Sabine Nemez, ontdekt een verband tussen verschillende zaken. Het werk van deze geraffineerde moordenaar blijkt echter nog lang niet voorbij. Het spoor leidt naar Wenen – waar de kleine Clara de enige is die de moordenaar ooit heeft gezien…

Speelplaats – A.M. Ollikainen (13 maart)

Een oude vrouw wordt dood gevonden in een bos, hangend aan een boomtak. Politiecommissaris Paula Pihlaja ontdekt dat de vrouw terminale kanker had en haar appartement al had leeggemaakt, in het besef dat ze binnenkort zou sterven. Haar dood wordt afgedaan als zelfmoord, maar Paula is het niet eens met deze conclusie. Er klopt gewoon iets niet…

Kort daarna wordt het lichaam van een beroemde bergbeklimmer gevonden bij een wiptoestel in een speeltuintje. Paula vindt hetzelfde soort zand dat op de plaats delict van de oude vrouw werd gevonden en realiseert zich dat er een verband is tussen de moorden. Ze is nog maar net begonnen met het onderzoek als er een derde lichaam opduikt: een tienerjongen, opgehangen op een andere speelplaats. Loopt er een seriemoordenaar rond?

Tot de dood ons scheidt – Jonas Mostrom (12 maart)

De vijfentwintigjarige profvoetballer Henrik Borg wordt in zijn zomerhuisje net buiten Ystad in Zuid-Zweden dood aangetroffen in zijn bed. Alles wijst erop dat hij een natuurlijke dood stierf. Eén detail stelt de politie echter voor een raadsel: voor zijn borst houdt hij een blauwe roos. Diezelfde week worden elders in Zweden nog twee slachtoffers gevonden in net zo’n pose.

Nathalie Svensson onderbreekt haar vakantie om de daderprofielgroep van de rijksrecherche te helpen. Wanneer een bekende van hoofdinspecteur Johan Axberg slachtoffer wordt, sluit ook Johan zich bij het team aan. Ze gaan op jacht naar de onberekenbare seriemoordenaar. Wat verbond de slachtoffers tijdens hun leven? Waarom moesten ze dood? En: zal de moordenaar weer toeslaan?

Het woord – Luc Vos (29 maart)

Nadat meerdere jonge vrouwen spoorloos zijn verdwenen, krijgt het team van de Antwerpse inspecteur Anne Verelst de opdracht te onderzoeken of de zaken verband met elkaar hebben. Het uitblijven van enig spoor van de vrouwen en de oorzaak van hun verdwijning zet het team behoorlijk onder druk, zeker wanneer de media aandacht aan de verdwijningen beginnen te besteden. De onrust groeit bij de inwoners van de stad. Wie is er verantwoordelijk voor deze verdwijningen? Wie is het volgende slachtoffer? En kunnen de predikant en zijn vrouw, die op elke straathoek lijken op te duiken om het gospel te verkondigen, iets gezien hebben dat Anne kan helpen?

Dwaalspoor – Colin Dexter (21 maart)

Ooggetuigen kunnen zich herinneren dat de mooie Sylvia Kaye stond te liften. Niet veel later wordt haar lichaam dood aangetroffen bij een pub vlak buiten Oxford. De scherpzinnige inspecteur Morse begint met het onderzoek. Voor het eerst wordt hij daarbij geassisteerd door Lewis. Een samenwerking die voor beide mannen geen onverdeeld genoegen blijkt te zijn. Morse en Lewis graven zich een weg door de complexe studentenwereld van Oxford…

Als ik je weer zie – Gillian King (5 maart)

Lily wil best een tijdje op het dochtertje van haar beste vriendin Sara passen wanneer zij plotseling weg moet. Totdat ze ontdekt wie Sara daarvoor nog meer heeft ingeschakeld: Seb. Hij is vreselijk knap, grappig en stiekem erg sexy. O, en niet geheel onbelangrijk: Lily’s ex.

Seb is wel de laatste persoon met wie Lily een paar weken lang in hetzelfde huis wil wonen. Maar wanneer ze noodgedwongen tijd met elkaar doorbrengen, merken ze dat het verleden hen razendsnel inhaalt. Oud zeer komt naar boven, net als verborgen gevoelens en emoties. Waar vonken overspringen, gaat alleen ook weleens iets in de fik…

Leave a Reply

  • (not be published)