Angstgolven

Titel: Angstgolven
Auteur: Trevor Henderson
Serie: Horrorland #
Genre: Jeugd, Horror/spanning
Uitgeverij: Kluitman
Vertaald door: Jet Zegers & Myléne Delfos
Publicatiedatum: november 2023
Aantal bladzijdes: 224
Recensie: Amanda

Cover
Wat een gruwelijke en enge cover! Ik krijg er gelijk de kriebels van als ik hem zie. Dus voor de griezelliefhebbers zeker aantrekkelijk om eens van dichterbij te bekijken!

Auteur
Trevor Henderson is altijd al geïnteresseerd geweest in horror en monsters. Ook zijn vader is een grote horrorliefhebber. Hij is dan ook degene geweest die hem kennis heeft laten maken met het genre. Trevor komt uit Canada en staat daar vooral bekend om zijn griezelige illustraties. Zijn talent en fantasie heeft hij gestopt in zijn eerste jeugdboek: Angstgolven.

Achterflap
Wanneer Mary naar Beacon Point verhuist, beweert haar nieuwe vriend Lucas dat er monsters in en om het huis van Mary dwalen. Hier blijkt geen woord van gelogen wanneer Mary wordt aangevallen door een wezen dat als twee druppels water op haar lijkt. Ook in de rest van het dorp worden kinderen aangevallen door griezelige monsters. De kinderen willen hulp inschakelen, maar worden niet geloofd door de volwassenen. Nu zit er niks anders op dan hun eigen plan te trekken om te bewijzen dat de monsters wél echt bestaan. Maar of dat nou zo’n goed idee is?

Mijn mening
Ik heb bijna alle voorgaande delen uit de Horrorland-serie gelezen en ik kijk iedere keer weer uit naar een nieuw deel, lekker even een paar uurtjes griezelen! De boeken zijn een beetje vergelijkbaar met de Kippenvel-boeken van vroeger. Het zijn allemaal losstaande boeken en hebben dus geen vervolg in een volgend deel in de serie. Nu worden we meegenomen naar Beacon Point, waar Mary naartoe verhuist met haar ouders. Ze komt er al heel snel achter dat er heel veel niet pluis is in het dorpje en dat ’s nachts de monsters tevoorschijn komen.

Zodra je begint te lezen in het boek, word je eigenlijk gelijk midden in het verhaal geslingerd. Er is weinig introductie, het is gewoon gelijk gaan. Je wordt meegezogen in de zoektocht van Mary, Lucas, Jennifer, Kyle en Byron. Een zoektocht naar monsters, maar eigenlijk vooral een zoektocht naar bewijsmateriaal voor het bestaan van die monsters. Want er is geen een volwassene die gelooft in de monsters waarover de kinderen het hebben. De zoektocht stort de kinderen in een gruwelijke achtervolging door de meeste creepy monsters en verschijningen en leidt hun naar een oud radiostation.

Henderson heeft leuke personages bedacht en een goed concept met veel verschillende soorten monsters. De monsters zijn angstaanjagend en je zou ze zelf niet graag tegenkomen in een donker steegje of op je zolder. Hij heeft een vlotte schrijfstijl, het boek was binnen no time uit, en weet een griezelig sfeertje te creëren. Maar toch, ik miste iets. Wat precies, daar kan ik mijn vinger niet op leggen. Ik heb weer even lekker kunnen gruwelen en griezelen, maar toch…

3 sterren voor Angstgolven.

Amanda

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Kluitman, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)