De ontsnapping

Titel: De ontsnapping
Auteur: Gina Mayer
Serie: Eiland van de magische dieren #1
Genre: Kind, magie, dieren
Uitgeverij: Leopold
Vertaald door: Ans van der Graaff
Publicatiedatum: november 2023
Aantal bladzijdes: 256
Recensie: Amanda

Cover
Die cover daar was ik meteen verliefd op. Een luipaard met fel blauwe ogen gluurt door een gat in de muur (in de cover zit ook een gat), heel tof gedaan! Aantrekkelijke kleuren en serietitel, Eiland van de magische dieren, ik hou van magie!

Auteur
Gina Mayer is auteur, bekend van De Paardenfluisteraar (2023), Een geheime belofte (2021) en De Paardenfluisteraar 4 (2022). De ontsnapping is het eerste deel in een nieuwe serie, Eiland van de magische dieren.

Achterflap
Noël denkt dat hij gek wordt. Hij hoort dierenstemmen in zijn hoofd… Ze willen hem iets vertellen, maar kan hij ze vertrouwen? Een magere rat leidt hem stiekem aan boord van een containerschip. Dat is het begin van een levensgevaarlijke reis naar het geheime eiland van de magische dieren. Daar blijkt dat Noël een groot talent heeft – maar eerst moet hij daarmee leren omgaan. Een vogelspin en een giftige schorpioen maken hem wegwijs. Maar er zijn meer kinderen uitgenodigd op het eiland en de concurrentie is moordend. Noël kan niet terug naar huis, hij móét winnen. Overleeft hij de beproevingen en gevaren op het verborgen eiland?

Mijn mening

Het vergeten is niet moeilijk en doet ook geen pijn, had mevrouw Moa gezegd. Je zult je oude leven leiden alsof er niets is gebeurd.

Door de cover en achterflap ben ik meteen erg benieuwd naar het verhaal. Ik hou van series en zeker als er magie in voorkomt. Nieuwe series ontdekken is altijd weer spannend, of je bent er weg van of het valt tegen. Vaak is een eerste deel van een serie een boek waarin het verhaal net op gang komt en je nog alle kanten op kunt. In dit geval is het een eerste deel waarbij ik denk dat er zeker veel potentie zit voor een serie.

Het verhaal leest lekker vlot en is nergens echt moeilijk (op sommige namen van dieren na dan), waardoor je snel door het boek heen gaat. Noël is een leuk en herkenbaar personage maar wel nog met potentie tot groei. Hij is een beetje een eenling en wat onhandig, er gaan vaak dingen fout (wat niet eens altijd aan hem ligt). Als hij erachter komt dat de dieren tegen hem kunnen praten, verklaart hij zichzelf echt voor gek. Maar hij luistert wel naar ze. Hierdoor komt hij op een boot terecht die hem voert naar onbekende oorden.

Zoals ik eerder al benoemde, het is een serie met potentie. In dit verhaal zaten ook een aantal dingen waarbij ik zo mijn vraagtekens zet en die mij iets te ongeloofwaardig zijn (en nee dan heb ik het niet over pratende dieren of magie!). Hoe Noël over zijn tante denkt bijvoorbeeld, zij heeft hem grootgebracht, en hoe hij denkt dat zij blij is dat hij weg is. Dat schuurde bij mij wel een beetje. Het verhaal zelf is leuk, hier en daar spannend en met het nodige avontuur. Ik ben wel benieuwd hoe het tweede deel in de serie gaat zijn, deze kan ervoor zorgen dat je fan bent, maar ook dat je afknapt op de serie. Want diepgang is wat ik toch wel mis.

De ontsnapping krijgt van mij 3 sterren in de hoop dat deel twee hoger gaat scoren!

Amanda

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Leopold, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)