Titel: PijnPijn
Auteur: Mel Wallis de Vries
Genre: Jeugd
Uitgeverij: De Fontein
Publicatiedatum: oktober 2017
Aantal bladzijdes: 232
Recensie: Heidi

Cover
Het zwarte boek met de titel Pijn in het wit en de naam van de schrijfster in het roze passen erg mooi bij elkaar. Op de cover prijkt een meisje dat op de grond ligt, dit vind ik herkenbaar voor de boeken van de schrijfster, ze gebruikt altijd covermodellen voor haar jeugdthrillers. Iets wat me geweldig lijkt voor meiden van die leeftijd, je zou maar uitgekozen worden om op de cover van een boek van Mel Wallis de Vries te mogen staan.

Auteur
Mel Wallis de Vries is de succesvolste jeugdthrillerauteur van dit moment: Met Vals won Mel de prijs voor de Beste Vrouwenthriller in 2010, en het boek werd in 2011 bekroond als de beste Crimezone YA-thriller. Met haar thrillers ValsKlemWreed, Shock en Schuld won ze in 2012, 2014, 2015, 2016 én 2017 de Prijs van de Jonge Jury, en met Wreed won ze ook de Hebban Award voor de beste YA-thriller. Met Shock won Mel in 2015 de Hebban Award voor het beste Nederlandstalige YA-boek.

De boeken van Mel Wallis de Vries zijn razend populair. De verhalen zijn vlot, realistisch, en altijd spannend tot aan de allerlaatste bladzijde. De jeugdthrillers van Mel worden in diverse landen uitgegeven.

Achterflap
Pijn is de nieuwste jeugdthriller van de succesvolle schrijfster en vijfvoudig winnares van de Prijs van de Jonge Jury, Mel Wallis de Vries. Op een prachtige, warme nazomeravond wordt het levenloze lichaam van een meisje gevonden. De dader heeft haar laatste minuten op Snapchat gedeeld. Het is het gesprek van de dag. Zeker als ze niet het enige meisje blijkt te zijn… Vijf meisjes die elkaar niet kennen. Eén dader die de politie te slim af is. En iedereen kan meekijken. Niemand is perfect, maar wat als de hele wereld dat ineens te zien krijgt?

Ik zag mijn eigen toekomst. Maar weet nu dat het een sprookje was.

Mijn mening Het verhaal begint in oktober, we maken kennis met iemand die zijn/haar laatste dag beleeft en in doodsangst alles laat gebeuren. Met dit stukje is de toon direct gezet en weet Mel Wallis de Vries mijn aandacht het hele verhaal constant vast te houden. Met haar zeer vlotte schrijfstijl en korte hoofdstukken leest het zo prettig weg, dat ik eigenlijk het liefst het boek in één keer uit had willen lezen. Helaas had ik andere verplichtingen, waardoor ik het boek even een kort moment aan de kant moest leggen. We maken kennis met vijf verschillende meiden; Mandy, Jessica, Fleur, Fajah en Britt. Allemaal hebben ze zo hun eigen sores, dit zorgt ervoor dat je je goed in kunt leven en je direct een band voelt met deze personages. Je hebt met ze te doen en je leeft met ze mee. En dan de moorden die gepleegd worden, wie is er nog veilig? De constante dreiging zorgt voor extra spanning. Altijd tijdens het lezen van de jeugdthrillers van Mel Wallis de Vries, ga ik zelf ook weer even terug naar m’n tienerjaren. Mel kan als geen ander dit gevoel op de lezer overbrengen. Ook met Pijn heeft Mel Wallis de Vries weer een bloedstollende jeugdthriller geschreven, die zeker niet alleen spannend is voor de jeugd, maar ook prima door volwassenen kan worden gelezen. Ik vind haar thrillers echt geweldig en hoop mijn enthousiasme ook aan mijn dochter door te geven.

Zijn vingers sluiten zich om mijn nek als een soort strakke halsketting.

Spanning: 5
Plot: 4
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Ik geef Pijn van Mel Wallis de Vries 4,5 ster.

Heidi

Leave a Reply

  • (not be published)