TitelOndenkbaarOndenkbaar
Auteur: Bianca Nederlof
Genre: Thriller
Uitgeverij: LetterRijn
Publicatiedatum: april 2018
Aantal bladzijdes: 265
Recensie: Miriam 

Over de auteur
Bianca Nederlof schrijft korte verhalen, kinderboeken en thrillers. In 2014 debuteerde ze met de thriller Ongrijpbaar. Dit boek werd genomineerd voor zowel de Schaduwprijs als de Hebban Thriller Debuutprijs. In 2018 komen haar negende en tiende kinderboek uit. Ook schreef ze mee aan Schaduwreis, een unieke roman, geschreven door dertien schrijvers. Naast auteur is Bianca zelfstandig redacteur voor zowel particulieren als uitgeverijen.   

Achterflap
Amsterdam Pride, hartje zomer. Drie aanslagen, zesentwintig doden, tientallen gewonden. Ontelbaar veel levens zullen nooit meer hetzelfde zijn. 

Een halfjaar later. Evelien probeert de band te herstellen met haar tweelingbroer, die sinds de aanslagen niet meer is wie hij was. Ondertussen voelt ze zich steeds meer in het nauw gedreven door een onbekende, die haar grimmige berichten stuurt. Wanneer er iets vreselijks gebeurt met een collega, vermoedt Evelien dat er iets niet klopt en ze is vastbesloten erachter te komen wat dat is. 
Maar dan is het te laat en ze wordt voor een onmogelijke keuze gesteld.   

Uiteindelijk sta je er altijd helemaal alleen voor op deze wereld. En ik weet niet of ik dat wel wil. Of ik dat wel kan. 

De achterflap is veelbelovend. Aanslagen in Amsterdam tijdens de Canal Pride, wat een nasleep moet dat wel niet hebben?  

Vervolgens maak je kennis met Ralf, Evelien en Lieke. De aanslagen hebben op alle drie op een of andere manier een impact gehad. Naarmate je vordert in het boek begin je je toch af te vragen waarom in vredesnaam gekozen is voor zo’n heftige gebeurtenis als verbindende factor tussen die drie. Het komt te geforceerd over, te ver gezocht. Eigenlijk wordt die hele aanslag door het verhaal dat volgt tenietgedaan en lijkt het alsof het enkel wordt gebruikt om te shockeren. De plot is er een waar zeker een spannend verhaal inzit, maar de uitwerking is erg krampachtig en de personages blijven oppervlakkig en saai.  

Een heftige, veelbelovende opening en daarna heb ik me met verbazing door de rest van het boek geworsteld. Verbazing omdat Bianca Nederlof met haar debuut Ongrijpbaar heeft laten zien dat ze wel degelijk een goede thriller neer kan zetten, maar de kwaliteit van Ongrijpbaar zie ik niet terug in Ondenkbaar en dat is echt enorm jammer.   

2 sterren voor Ondenkbaar 

Miriam  

One Comment to: Ondenkbaar – Bianca Nederlof

  1. Annette

    april 26th, 2018

    Wow, 2 sterren.. Jammer dat het je niet gesmaakt heeft.

    Beantwoorden

Leave a Reply

  • (not be published)