Titel: Pitta Pitta
Auteur: Sterre Carron
Serie: Rani Diaz #11
Genre: Thriller
Uitgeverij: Witsand Uitgevers
Publicatiedatum: oktober 2018
Aantal bladzijdes: 400
Recensie: Leontine

Cover
Ik vind de cover echt prachtig, je ziet de stilte. Een bootje dat vredig midden op een meer dobbert. Of dat echt zo vredig is, merk je later in het verhaal.

Auteur
Sterre Carron is woonachtig in België waar zij tropische geneeskunde aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen studeerde. Zij werkte gedurende enkele jaren in Rwanda en Zaïre voor Artsen zonder Grenzen. De auteur heeft belangstelling voor forensische geneeskunde en is gespecialiseerd in oosterse spiritualiteit.

Voor het schrijven van haar debuutthriller Mara (2013) van de Rani Diaz thrillerreeks woonde zij twee autopsies bij. ‘Ik combineer de menselijke verzuchtingen en de menselijke tragiek in deze thriller. Mijn protagonisten hebben zowel hartstocht als wraakgevoelens in zich.’

Achterflap
De zomer barst in alle hevigheid los, maar hoofdinspecteur Rani Diaz heeft geen tijd om van de zon te genieten. Als er een meisje uit het ziekenhuis verdwijnt, is iedereen in rep en roer. Er wordt met man en macht naar het kind gezocht. Kort daarna meldt een vrouw dat haar verloofde vermist wordt. Twee cases, één dader? Wat drijft deze obsessieveling? Lukt het Rani en haar team om de puzzel compleet te krijgen voor er meer slachtoffers vallen?

Mijn mening
Inspecteur Rani Diaz wordt in Pitta geconfronteerd met de verdwijning van een klein meisje. Het meisje lag op dezelfde kamer in het ziekenhuis als haar zus Romy, wat de nodige herinneringen met zich mee brengt. Rani en haar team doen er alles aan om Jade te vinden. Als er dan een tweede persoon wordt vermist, rijzen er vraagtekens op. Staan deze zaken los van elkaar, of is er een verband?

Waar Rani ook mee geconfronteerd wordt, zijn haar gevoelens. Haar gevoelens voor Frederik worden behoorlijk op de proef gesteld door allerlei ruzies, die vooral te maken lijken te hebben met de moeder van Frederik en de werkdrukte van Rani.

Waar ik in Preta wat meer diepgang en emoties miste, heeft Sterre Carron dit in Pitta helemaal goed gemaakt. Ik heb met een brok in mijn keel zitten lezen, en sommige stukken zelfs vol walging. Maar Carron weet dit op een manier te doen dat je toch sympathie voelt. Ik houd van haar schrijfstijl. Carron is niet bang om op het randje te balanceren met haar verhaallijnen en personages.

I believe I can fly – R. Kelly

Pitta is wederom geschreven in de voor Sterre Carron duidelijke structuur. Korte hoofdstukken, geen moeilijke woorden en geen ingewikkelde zinsopbouw. En Carron schuwt het niet om haar Belgische achtergrond te laten blijken. Pitta heeft mij van begin tot einde ingepakt. En hoewel het erop lijkt dat de dader al vrij snel bekend is, heeft de spanning niet hoeven inbinden.

Voor mij hoort Pitta bij de top 3 van deze reeks, misschien zelfs wel met stip op één!

Spanning: 5
Plot: 5
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 5
Psychologie: 4

Ik geef Pitta absoluut 5 sterren, op naar deel 12!

Leontine

Leave a Reply

  • (not be published)