Titel: Een tweede kansEen tweede kans
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Publicatiedatum: september 2018
Aantal bladzijdes: 400
Recensie: Leontine

Cover
Op de cover staat een rode bloem in een soort golf van water. Ik vind de cover wat druk en een beetje on-Nederlands. Maar opvallen doet hij wel.

Auteur
Jennifer Armentrout (1985) is een bestsellerauter van o.a. de boeken IJskoud en Wacht op mij, die zij publiceerde onder het pseudoniem J. Lynn. Haar YA-boek Don’t look back werd in 2014 genomineerd tot beste YA-fictie bij YALSA. Naast YA schrijft ze ook voor volwassenen, New Adult en paranormale romans. Ze woont in Martinsburg, West Virginia (USA).

Achterflap
Er gebeuren vreemde dingen in Sasha’s leven, in Een tweede kans van Jennifer L. Armentrout. Ze heeft het gevoel dat iemand haar bespioneert. Ze hoort geregeld geritsel. Ze ontvangt bedreigingen. Ze krijgt een ringvinger in een doosje bezorgd. Alle reden om heel hard weg te rennen, maar ze heeft een nog grotere reden om te blijven: Cole. In deze heerlijke romantische thriller verweeft Jennifer L. Armentrout een horrorverhaal op subtiele wijze met een liefdesverhaal. The Washington Post verkoos Een tweede kans tot een van de vijf beste romantische boeken van 2017!

Mijn mening
In Een tweede kans komt Sasha na 10 jaar terug in het hotel van haar moeder. 10 jaar geleden is ze het stadje ontvlucht nadat ze ontsnapt was uit de handen van “de Bruidegom”. Maar zodra ze terug is, gebeuren er rare dingen, waardoor de Bruidegom weer regelmatig in haar gedachten is. En dan is er Cole, de man die ze 10 jaar geleden heeft achtergelaten. Hij doet haar duidelijk nog heel veel…en andersom ook.

Dit was mijn eerste kennismaking met het fenomeen romantische thriller en mijn eerste kennismaking met Jennifer Armentrout. Maar wat een ontzettend leuke combinatie is dat. Ik vind het namelijk heerlijk om een goede thriller af te wisselen met een fijne feelgood roman. Een tweede kans heeft beide, genoeg voor een paar spannende uurtjes leesplezier.

Een tweede kans is een New Adult boek, wat betekent dat de hoofdpersonen meestal ergens in de twintig zijn, en hun leven aan het ontdekken zijn. Het verhaal wordt vooral verteld vanuit Sasha, maar we wisselen af en toe af naar de vermoedelijke moordenaar/ontvoerder. Dat geeft zo af en toe een extra vleugje spanning in het verhaal.

De hoofdstukken zijn gemiddeld, niet per se heel kort, maar ook zeker niet heel lang. Armentrout weet de spanning van de gebeurtenissen goed af te wisselen met de ontluikende liefde tussen Sasha en Cole. Ondanks de soms spetterende liefdesscènes, heeft Armentrout hier een goede balans in gevonden.

Hoewel in een feelgood roman het einde meestal goed te voorspellen is, weet Jennifer Armentrout de lezer hier regelmatig om de tuin te leiden. En net als je denkt, dat je weet hoe het in elkaar steekt, wordt er nog een verrassende wending aan het verhaal gegeven.

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Ik heb enorm genoten van mijn eerste ervaring met de boeken van Jennifer Armentrout en ik hoop dat er nog vele volgen. Ik geef Een tweede kans 4 mooie sterren.

Leontine

Leave a Reply

  • (not be published)