Titel: Gebroken Gebroken - Jennefer Mellink
Auteur: Jennefer Mellink
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Clavis
Publicatiedatum: Juni 2014
Aantal bladzijdes: 215
Recensie: Leontine

Cover
De cover is redelijk donker en ook de titel is in zwart gedrukt. Je ziet een meisje zitten op een houten vloer en aftelstreepjes. Zit dit meisje ergens opgesloten?

Auteur
Jennefer Mellink debuteerde met Gebroken, die door Hebban werd genomineerd voor Beste Young Adult Thriller 2014. Daarna volgden Kwaad Bloed en Gevarenzone. Jennefer is YA-boeken gaan schrijven omdat ze leesplezier bij jongeren wil aanwakkeren. Lezen is leuk, als je maar het juiste boek in handen hebt!

Achterflap
Anna’s zestiende verjaardag loopt uit op een ramp. Tijdens haar feest wordt ze verkracht. Ze probeert de dader te vinden, maar iedereen in haar omgeving lijkt verdacht. Zodra ze een spoor heeft gevonden, wordt ze overmeesterd en ontvoerd. Maandenlang zit ze opgesloten in een pikdonkere ruimte. Als ze eindelijk weet te ontsnappen, heeft ze nog maar één doel: wraak.

Mijn mening
Ik lees niet vaak een Young adult, maar iedere keer lees ik het wel met veel plezier. Gebroken was in 2014 het debuut van Jennefer Mellink en is nu mijn kennismaking met haar boeken.

Anna is een doorsnee tiener. Ze gaat voor het eerst niet mee op vakantie met haar ouders en ondanks het verbod, viert zij haar verjaardag met een groots feestje thuis. Tijdens het feestje rust ze heel even uit op haar kamer en ze wordt verkracht. Ze kan niet zien wie het is, maar ze is vastbesloten om de dader te achterhalen. Maar ze brengt zichzelf alleen maar meer in de problemen.

Gebroken is een boek dat je zo uitleest, het is makkelijk leesbaar en het is spannend, zeker door de proloog op zwarte bladzijden. Dat maakt dat ik snel verder wilde lezen. Toch vond ik het verhaal op bepaalde punten onrealistisch. Ik kan mij nog voorstellen dat de schaamte na een verkrachting groot is en dat je het niet aan de grote klok gaat hangen. Maar om er nu in je eentje op af te gaan? Ik zou doodsbang zijn.

Het verhaal wordt vanuit twee perspectieven geschreven. Enerzijds vanuit Anna, een normale tiener die samen met haar beste vriendin Sylvie de vakantie inluidt. En anderzijds vanuit de dader, die letterlijk pas op de laatste bladzijden bekend wordt. Het plot zit goed in elkaar, en de dader? Ik had het hartstikke fout!

Met Gebroken heeft Jennefer Mellink zichzelf zeker op de kaart gezet. Ik geef Gebroken 4 sterren.

Leontine

Leave a Reply

  • (not be published)