Hallooooootjes, hier ben ik weer. Voor de laatste keer dit jaar, ik heb het nog steeds superdruk met slapen, eten en het Maffe Mens en Daantje pesten.

Er werd door de Grote Belangrijke Beheerder (GBB) van T&M aan me gevraagd of ik een boeken top 10 wilde maken van mijn favoriete boeken van het afgelopen jaar. Nou misschien weten jullie het niet, maar ik kan niet zo goed en zo snel lezen. Ik ben meer van het plaatjes kijken, maar las toch wel 1 boek dit jaar. Daarom heb ik aan het MM gevraagd of ze me wilde helpen (is het eens een keertje andersom). Gelukkig wilde ze dat wel, want ze is een echte leesmuts. Ik moet me heel vaak tussen een boek of iPad en haar schoot wurmen en soms is het boek dat ze aan het lezen is belangrijker dan ik, echt hè. Een ontaarde kattenmiep is ze soms.

Maar goed mijn (en haar) top 10 dus:

Uiteraard mag het Crazy Cat Lady boek van Elke van Huffel en Laura Janssen niet ontbreken. Wat heb ik genoten van dat boek ?Ik heb er zelfs een recensie over geschreven. Zo lief, Laura Janssen heeft mijn boek gesigneerd en een heel leuk tekeningetje erbij gezet. Ik kreeg ook nog 2 mooie plaktattoos van haar.

Nu de favo boeken van het Maffe Mens, btw ze is nogal een fantast dus er staan veel (Urban- en Paranormal) Fantasy boeken in haar lijstje.

Born of Darkness – Lara Adrian
Hour of Darkness – Lara Adrian
Deel 1 en 2 van de Hunter serie, een spin-off van de Midnight Breed serie, en gaat over de Hunters, de meeste gevaarlijke en dodelijkste vampieren.

Midnight Unleashed – Lara Adrian
Dit is eigenlijk een boek uit 2017 en is deel 14,7 van de Midnight Breed serie. Deze serie gaat over vampieren. Het MM is nogal een fan van de boeken van Lara Adrian geloof ik. 

Why Go – Mark van Schaick
Hierin beschrijft popjournalist Mark van Schaick zijn contacten met de band Pearl Jam in hun beginjaren en zijn bezoeken aan Seattle tijdens de hoogtijdagen van de grunge.

Nevermoor, The Trials of Morrigan Crow Jessica Townsend
Ook een boek van eind 2017, maar te goed om niet in het lijstje van dit jaar te zetten. Het is eigenlijk een kinderboek, maar ook voor volwassenen een absolute aanrader. Deel 2 Wundersmith, The Calling of Morrigan Crow is afgelopen oktober uitgekomen, maar het MM moet dat boek eerst nog kopen. Als je van de boeken van Harry Potter houdt, dan vind je deze boeken ook vast leuk.

De Secret Keepers serie – van Jaymin Eve. Deze serie bestaat uit 4 delen:
House of Darken
House of Imperial
House of Leights
House of Royale
Vier geweldige boeken van de Australische auteur Jaymin Eve, die overigens nog meer geweldige series heeft geschreven, zoals o.a. de Supernatural Prison serie.

The Princess Must Die – Everly Frost en Jaymin Eve.
Dit is deel 1 van de driedelige Storm Princess Saga en ook een dikke aanrader.

En dan alweer het laatste boek van het lijstje:

Assassins Magic – Everly Frost
Dit boek is vers van de pers, want het is op 26 december uitgekomen en gaat over Hunter Cassidy die infiltreert in de Assassin’s Legion om haar moeder te wreken en om een voorwerp te stelen waarmee ze een gevaarlijk wapen kan uitschakelen. Ze is de enige vrouw in het opleidingsprogramma en ze wordt door alles en iedereen tegengewerkt. Behalve door Slade Baines, een van de sterkste rekruten, hij neemt het als enige voor haar op. Het Maffe Mens mocht dit boek al vooruit lezen en is er wild enthousiast over, als in 5 sterren. Everly Frost is net als Jaymin Eve een Australische schrijfster. 

Nou jongens en meisjes, ik wens jullie en hele prettige en veilige jaarwisseling en voor iedereen een heel gelukkig en gezond 2019!

Tot Vloos ??

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

PREVIOUS ARTICLE

Summer Stories: Amanda

NEXT ARTICLE

Top 10: Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)