OnschendbaarTitel: Onschendbaar
Auteur: Heleen van der Kemp
Serie: Britt Franken #3
Genre: Thriller
Uitgeverij: Cargo 
Publicatiedatum: oktober 2013
Aantal bladzijdes: 254
R
ecensie: Bianca 

Over de auteur:
Heleen van der Kemp is leesverslaafd sinds haar vijfde, ze is auteur van Blond 15AfrekeningOnschendbaarBijwerking en Voor de meisjes, een boek dat in 2019 verschijnt.  

Achterflap:
Politierechercheur Britt Franken herleeft nog elke nacht de aanval waarbij haar man in het bijzijn van haar en hun dochtertje overleed. Nu, twaalf jaar later, neemt ze op advies van haar dochter Bo contact op met een medium voor spirituele begeleiding. Het medium lijkt niet alleen signalen van Britts overleden man op te vangen, maar raakt ook zwaar overstuur bij het zien van details uit de zaak waar Britt aan werkt. Jonge jongens uit de zelfkant van de maatschappij raken vermist, en hun dode lichamen duiken enkele weken later weer op: gruwelijk verminkt en misbruikt. Alles wijst erop dat de jongens slachtoffer zijn geworden van een pedofielennetwerk. 

Dan verdwijnt er weer een jongetje, dit keer het zoontje van een geslaagde zakenman. De gevallen lijken met elkaar te maken te hebben, maar de manier waarop ze met elkaar verbonden zijn, stelt Britt voor een groot raadsel. 

Mijn mening:
Heleen van der Kemp heeft met Onschendbaar inmiddels alweer haar derde thriller met Britt Franken in de hoofdrol geschreven. Het schrijfniveau van Van der Kemp maakt duidelijk een stijgende lijn door. We kennen Britt inmiddels aardig goed en weten welke trauma’s ze doorgemaakt heeft die haar hebben gevormd tot wie ze nu is, hierin speelt ook haar dochter Bo een belangrijke rol.  

In Onschendbaar is kindermisbruik het centrale onderwerp. Bizar en misselijkmakend wordt in dit derde deel beschreven hoe mensen met macht en geld tot gruwelijke daden overgaan om letterlijk aan hun trekken te komen. Britt is in staat om met hulp van Erika Zwart, een medium, een ware corrupte wereld te ontmantelen.   

Onschendbaar is een fantastisch verhaal dat je alleen kunt lezen als je in staat bent om even weg te dromen in de nachtmerrie, anders krijg je zelf moordneigingen: de realiteit van het verhaal grijpt je naar de strot. Helaas is ook dit onderwerp, net als in de voorgaande delen rechtstreeks uit onze maatschappij geplukt en vraag je je af hoe het mogelijk is dat er dit soort beesten bestaan, want de naam mens kun je ze wat mij betreft niet geven. Tot op de dag van vandaag zorgt dit onderwerp nog steeds voor veel afkeer en vooral angst. Dit gun je je ergste vijand nog niet en daarin zal de wereld helaas ook nooit veranderen.  

Heleen maakt in haar boeken een perfecte verdeling tussen werk en privé, ook professionals zijn mensen met gevoel en dat wordt hier zeer goed neergezet. Er wordt langzaam naar een ontknoping toe gewerkt, maar voor Britt Franken zelf is het werk nog niet klaar en komt er vast weer een nieuwe uitdaging.  

Originaliteit: 5
Schrijfstijl: 5
Spanning: 4
Plot: 4
Psychologie: 4
Leesplezier: 4  

Onschendbaar krijgt hierbij een mooi gemiddelde van 4,5 ster.  

Bianca

 

Leave a Reply

  • (not be published)