Bij het tv programma 5 uur Live op RTL4 is zojuist de shortlist bekend gemaakt voor de BookSpot Gouden Strop 2019 door juryvoorzitter Anniko van Santen en de Schaduwprijs 2019 door juryvoorzitter Peter Römer.

De Gouden Strop, de grootste prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek, bestaat 33 jaar en heet vanaf 2018 de BookSpot Gouden Strop. De winnaar van de BookSpot Gouden Strop ontvangt een prijs van €20.000,- en een speciaal ontworpen sculptuur. De bekendmaking van de winnaars van de BookSpot Gouden Strop en Schaduwprijs vindt plaats op 29 mei 2019. De Jury bestaat naast juryvoorzitter Anniko van Santen, Gijs Korevaar, Herma Schipperheijn, Jos van Cann en Lilian Hulzebos.

De shortlist voor de Schaduwprijs 2019 is:

De BookSpot Schaduwprijs is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut. Hij wordt in 2019 voor de 23ste keer uitgereikt. De prijs werd in 1997 ingesteld door het Genootschap van Nederlandse Misdaadauteurs om aankomende schrijvers in het genre te stimuleren. De winnaar ontvangt een geldbedrag van €2.000,-.

De jury van de BookSpot Schaduwprijs bestaat naast juryvoorzitter Peter Römer (thrillerauteur en voorzitter GNM) dit jaar uit: Linda Jansma (thrillerauteur, GNM bestuur), Marian Lerchbaumer (Bibliotheek Kennemerwaard), Isa Maron (thrillerauteur, GNM bestuur) en Willem Asman (thrillerauteur en winnaar BookSpot Gouden Strop 2018).

(Bron: BookSpot.nl)

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)