Titel: Thrillermagazine
Auteur: Hebban
Genre: Thriller
Uitgeverij: Hebban.nl
Publicatiedatum: maart 2019
Aantal bladzijdes: 152
Recensie: Amanda

Een recensie schrijven over een magazine is weer even wat anders dan een recensie schrijven over een boek. Hier geen verhaal met inhoud waar je iets van kunt vinden, maar een omslag, interviews, korte verhalen, lijstjes, recensies enzovoorts. Iets anders, maar zeker een poging waard!

De omslag van het Thrillermagazine ziet er zeer aantrekkelijk uit, veel zwart, klein beetje wit/grijs en voor de accenten een lekkere felle rode kleur. De kleur van bloed. Passender dan dat kan bijna niet, toch? Het mes boven het woord thriller maakt het helemaal af. Er valt niet te twijfelen, dit magazine gaat over thrillers en bloed.
Een lekker handzaam formaat is het magazine, niet te groot, wel lekker dik met stevige pagina’s. Op de eerste pagina is gelijk goed te zien wat de lezer kan verwachten, de inhoudsopgave ziet er netjes en overzichtelijk uit. Het voorwoord klinkt uitnodigend.

De interviews in het magazine zijn uitgebreid en erg leuk. Geen standaard interviews, wel alles van Nederlandstalige auteurs. Daarnaast staan er de nodige dossiers in, zoals over The Godfather, M.J. Arlidge, maar ook over spannende tv-series en de bekende en iets minder bekende seriepersonages. Leuke weetjes en achtergrondinformatie. De columns en zeker de korte verhalen zijn een erg leuke afwisseling, een kortverhaal schrijven aan de hand van een foto! Ga er maar aan staan. Erg leuk gedaan en de verhalen pakken goed uit.

Ook komen we de nodige recensies tegen, deze heb ik niet allemaal gelezen omdat er ook nog boeken bijzaten die ik zelf nog wil lezen. Ik zou het jammer vinden als er te veel verklapt werd. En verder, lijstjes, lijstjes en lijstjes. Heerlijk! Wie houdt er nu niet van lijstjes? Een erg leuk en nuttig lijstje vond ik zelf het Netflix Bingewatch Overzicht, even een aantal ideeën opdoen voor nieuwe series! Maar ook de 10 mooiste thrillers en Verwachte thrillers vond ik leuk om door te nemen.
Verder wordt het magazine opgevuld met het nodige reclamemateriaal, wat uiteraard noodzakelijk is.

Ook nog minpuntjes? Jazeker, van mij had de Nederlandse thriller/YA nog iets meer centraal mogen staan. Natuurlijk is het leuk om een dossier over Arlidge te lezen, hij is populair. Maar een volgend magazine mag van mij een magazine worden met alle Nederlandse en Vlaamse talenten, want die zijn er genoeg! En dat volgende magazine, dat komt er wel toch?!

4 sterren voor het Thrillermagazine van Hebban.

Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)