Titel: Scarlatto
Auteur: Natascha Hoiting
Genre: Thriller
Uitgeverij: Ellessy
Publicatiedatum: april 2019
Aantal bladzijdes: 355
Recensie: Bianca

ScarlattoOver de auteur:
Natascha Hoiting (1973) geboren en getogen in Emmeloord, waar ze directeur is van een bedrijfsadviesbureau.

Achterflap:
Giovanni Mirabelli leeft maar voor één ding en dat is wraak. Jaren geleden is zijn zus vermoord en sindsdien doet hij er alles aan om de daders te vinden. Hij komt verder in zijn zoektocht nadat hij de capo, de baas, van een Italiaanse maffiaorganisatie in Amsterdam wordt. Dat hij inmiddels is veranderd in een koud en weinig geliefd persoon interesseert hem niet. Totdat hij Merel ontmoet; de enige die erin weet te slagen iets van zijn gevoelloze muur af te breken. Dit weerhoudt hem niet zijn bloeddorstige zoektocht naar gerechtigheid
voort te zetten. Wanneer Merel Francken Gio ontmoet, voelt ze al snel aan dat zijn kilheid
is ontstaan door een heftige gebeurtenis uit zijn verleden. Doof voor de waarschuwingen die haar omgeving haar geeft, valt ze voor hem. Maar kan ze achter hem blijven staan wanneer ze door haar vriendschap met een Albanese prostituee achter zijn ware aard komt?
Het zelfstandig te lezen vervolg op Sonata: een spannende liefdesroman over een onmogelijke liefde in de duistere wereld van de Italiaanse maffia in Amsterdam.

Mijn mening:
Scarlatto is het prima los te lezen vervolg op Sonata. De hoofdpersonen Justin en Julia uit Sonata hebben een link met Merel en Gio die in Scarlatto in de schijnwerpers staan, maar het is niet per se nodig hun verhaal te kennen. Ik kan je zeker aanraden om beide boeken te lezen want ze zijn beide even goed.

In Scarlatto draait het om de onmogelijke liefde tussen Merel en Gio, in alles elkaars tegenpolen. Waar Merel werkt in de gezondheidszorg en keurig in het gareel loopt, heeft Gio echt alles gedaan wat God verboden heeft.
Merel komt uit een beschermd gezin waarbij de ouders de toekomst van hun twee kinderen helemaal uitgestippeld hebben, zowel voor broer Justin als voor Merel is alles tot in detail gepland. Beiden besluiten toch voor zichzelf te kiezen en hun ouders op de tweede plaats te zetten, niet altijd makkelijk maar wel een bewuste keuze waarbij ze dan ook de consequenties moeten dragen als het niet van een leien dakje gaat.
Merel heeft meer mensenkennis dan je zo op het eerste gezicht denkt, ze doorziet mensen beter dan ze zichzelf kennen. Ze gaat niet uit op hun uiterlijke verschijning maar kijkt ze diep in de ogen en merkt dan signalen op die anderen over het hoofd zien.

Ze aarzelt een paar seconden, alsof ze haar woorden aan het afwegen is.
‘De duivel heeft ook geen ziel die gekwetst kan worden.’

Wanneer ze de knappe Gio ontmoet probeert ze alles op alles te zetten om hem in te laten zien dat hij meer gevoel heeft dan hij zelf denkt, dit zorgt voor heftige momenten die je als lezer even doen laten slikken.

De hoofdstukken zijn wisselend vanuit Gio en Merel geschreven waardoor beide personen goed uit de verf komen. Twee totaal verschillende werelden worden langzaam in elkaar verweven en blijken meer met elkaar gemeen te hebben dan je op het eerste gezicht verwacht.
Hoiting is een auteur die schrijft op een manier dat je in alles meeleeft. De spanning bezorgt je kippenvel, de liefde voel je kriebelen, en er is ruimte voor erotiek, dit alles in de juiste proporties zorgt voor een aantrekkelijke spannende liefdesroman die je in een ruk uit wilt lezen.

Hoiting schrijft verhalen die zeker de liefhebbers van bijvoorbeeld Sandra Brown, Nora Roberts en Karen Rose zullen bekoren.

Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 3
Spanning: 4
Psychologie: 5
Leesplezier: 5
Plot: 4

Scarlatto krijgt van mij dik verdiend 4,5 ster.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)