Titel: Ik pleit voor jou!
Auteur: Marijke Vos
Genre: Roman-Feelgood
Uitgeverij: HarperCollins
Publicatiedatum: Juni 2020
Aantal bladzijdes: 304
Recensie: Leontine

Ik pleit voor jou!

Cover
Uit de cover van Ik pleit voor jou! kan ik niet echt opmaken waar het verhaal over gaat. Ja, de liefde staat uiteraard centraal in een feelgoodroman.

Auteur
Marijke Vos (1985) woont en werkt in Brabant. Ze is maatschappelijk werker, freelancetekstschrijver en auteur. Eerder verschenen van haar hand de romans Ik kom je halen! en Van Chanel naar flanel. Naast dat ze passie heeft voor schrijven, houdt Marijke van boeken, schoenen en wijn. In willekeurige volgorde.

Achterflap/samenvatting
De jonge, ambitieuze advocate Janna heeft er alles voor over om die felbegeerde promotie binnen te slepen, maar een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel gooit roet in het eten. Ze drinkt nét even iets te veel, verliest Zeer Belangrijke Documenten over haar aanstaande zaak, en tot overmaat van ramp deponeert ze haar maaginhoud over de gaatjesschoenen van een onbekende man.

Janna krijgt nog één kans om indruk op haar baas te maken: de vechtscheiding tussen twee BN’ers waar heel Nederland van smult. Ze zet alles op alles om de rechtszaak voor haar Gooise cliënte en haar monsterlijke tweeling te winnen. Maar dan herkent ze de uitermate charmante advocaat van de tegenpartij: de man met de gaatjesschoenen…

Mijn mening
Bij het lezen van de achterflap moest ik eigenlijk al lachen, en dan word je vanzelf benieuwd naar de inhoud van het boek. Dit was mijn eerste kennismaking met Marijke Vos en het smaakt absoluut naar meer.

Janna is advocate en mag voor haar firma dé showbizz-scheiding van het jaar doen. Maar na een vrijdagmiddagborrel waarbij ze zwaar dronken de kroeg verlaat, vergeet ze de zeer vertrouwelijke stukken. En tot overmaat van ramp geeft ze over, over de schoenen van een behulpzame man. Ze besluit alles geheim te houden en gaat vol goede moed beginnen aan de zaak. Dan herkent ze de advocaat van de tegenpartij: de behulpzame man!

Ik pleit voor jou! is een heerlijke feelgoodroman. Regelmatig verscheen er een glimlach op mijn gezicht. De dingen waar advocaten tegenaan lopen als ze iemand bijstaan die op zijn zachts gezegd onredelijke eisen stelt, maken dit boek nog interessanter om te lezen. Marijke Vos geeft een klein kijkje in de keuken van een advocaat in het scheidingsrecht. Maar de liefde viert hoogtij, al gaat dat uiteraard niet vanzelf.

Marijke Vos heeft een vlotte schrijfstijl met veel humor. Eenmaal begonnen, is er geen stoppen meer aan. Voorspelbaar? Uiteraard! Maar daar is het een feelgoodroman voor. Maar Marijke Vos bouwt de spanning heerlijk op en door de climax sla je het boek met een glimlach dicht. Voor mij past ze zeker in het rijtje van Sophie Kinsella en Charlotte de Monchy.

Ik pleit voor jou! staat garant voor een paar heerlijke leesuurtjes. Ik geef Ik pleit voor jou! 4 sterren.

Leontine

Leave a Reply

  • (not be published)