Was je maar van mij

Titel: Was je maar van mij
Auteur: Mhairi McFarlane
Genre: Roman
Uitgeverij: HarperCollins
Vertaling: Karin Schuitemaker
Publicatiedatum: mei 2021
Aantal bladzijdes: 356
Recensie: Leontine

Cover
Een getekende cover met veel kleur. Een city line decor.

Auteur
Mhairi McFarlane (1976) is geboren in Schotland. Na een carrière als journalist debuteerde ze in 2012, waarna haar debuut direct op de bestsellerlijsten belandde. Inmiddels heeft McFarlane meerdere succesvolle romans op haar naam staan, waaronder Zwart op wit en Vergeet me niet. Ze woont in Nottingham, met haar man en kat.

Achterflap/samenvatting
Als Lauries vriend na achttien jaar hun relatie beëindigt, heeft ze een probleem. Niet alleen omdat ze voor hetzelfde advocatenkantoor werken en elkaar dus nog elke dag zien, maar ook omdat haar perfecte leven nu in duigen ligt. Als de nieuwe vriendin van haar ex ook nog eens zwanger blijkt, is de chaos compleet. Maar dan heeft Laurie een bijzondere ontmoeting in een kapotte lift met Jamie Carter, de knapste man van het kantoor, en lijkt de oplossing voor haar probleem binnen handbereik.

Jamie gelooft niet in de liefde, maar hij heeft een vriendin nodig om indruk te maken op zijn bazen. Laurie, op haar beurt, wil een nieuwe liefde om ook weer onderwerp van gesprek te zijn. De ideale combinatie: een fake relatie met voor beiden alleen maar voordelen. Alleen is er maar een heel dunne lijn tussen doen alsof je verliefd bent en je hart verliezen aan je knappe ‘nep’-vriendje.

Mijn mening
Als Laurie na 18 jaar wordt verlaten door haar vriend, stort haar wereld in. Niet in de laatste plaats omdat ze beiden werken voor hetzelfde advocatenkantoor. Als blijkt dat de nieuwe vriendin van haar ex zwanger blijkt te zijn, is ze boos en verdrietig tegelijk. Wat moet ze hiermee? Maar dan komt ze in een kapotte lift te zitten met Jamie, de hunk van het kantoor. Maar ook degene met de slechtste reputatie. Hij heeft een vriendin nodig om indruk te maken op zijn baas. Een plan is geboren: ze faken een relatie. Maar dat kan natuurlijk nooit goed gaan.

Oh ik houd hiervan. McFarlane schijft met Was je maar van mij een roman met een onderwerp dat al honderden keren is beschreven of verfilmd. En toch verveelt dit verhaal mij nooit, in welke vorm dan ook.

McFarlane schrijft in een heel fijn tempo. Ze neemt de tijd om de personages een gezicht te geven, maar al snel krijgt het verhaal een serieus tintje en meer diepgang. Gedurende het verhaal leer je Laurie en Jamie steeds beter kennen. Laurie wordt steeds meer de zelfverzekerde vrouw die ze wil zijn, en Jamie, ach, van hem ga je echt houden. McFarlane heeft aan het einde nog een heerlijke plottwist in haar pen zodat de lezer een echt “néééeee”-momentje heeft. Een heerlijke roman om te lezen.

Ik kende de boeken van Mhairi McFarlane nog niet, maar dit verhaal smaakt zeker naar meer. Ik geef Was je maar hier 4 sterren.

Leontine

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)