Belofte maakt schuld

Titel: Belofte maakt schuld
Auteur: Gillian King 
Genre: Feelgood
Uitgeverij: HarperCollins
Publicatiedatum: Februari 2023  
Aantal bladzijdes: 315 (Epub)
Recensie: Bianca        

                             

Over de auteur:
Gillian King
(1978) is een van de grootste feelgoodschrijvers van Nederland. Haar boeken kenmerken zich door een combinatie van herkenbare emotionele gebeurtenissen, levensechte personages en een maatschappelijk geëngageerde laag. King is tweevoudig Feelgood winnaar van het jaar bij Chicklit.nl

Achterflap:
Hannah weet het zeker: dit ongeplande weerzien met haar ex Jamie zal op één grote teleurstelling uitdraaien. Niet alleen liet hij haar ooit ongelooflijk in de steek, vervolgens liet hij ook jarenlang niks meer van zich horen. En nu blijkt hij beroemd, vanwege zijn rugbyskills en – toegegeven – zijn goede looks.
Het was dan ook zeker niet Hannahs idee om hem te gaan opzoeken in Engeland. Maar als haar zoon Sem eenmaal iets in zijn hoofd heeft, is er geen houden meer aan. Hannah heeft maar één doel: Sem beschermen. Maar dat blijkt niet eenvoudig wanneer Jamie opeens een rol wil spelen in hun leven. Kan ze hem vertrouwen? En waarom leidt de zeer aantrekkelijke manager van Jamie haar zo af? Zij kunnen elkaar toch ook niet uitstaan? Of wel…

Mijn mening:
Wow, wat heeft Gillian King met Belofte maakt schuld een fijne feelgood weten neer te zetten. Een boek dat aan alle eisen voldoet, het heeft romantiek, maatschappelijke thema’s, een vleug erotiek en vooral emotionele diepgang.

King heeft een hele aangename schrijfstijl, ze weet je op alle punten te laten genieten, ik kreeg zowel een brok in mijn keel als een glimlach op mijn gezicht.

Hannah tobt als alleenstaande moeder met haar puberzoon Sem, en hij is vastberaden om zijn vader op te zoeken. Dit levert een ontroerend verhaal op waarin liefde en vriendschap een belangrijke rol spelen.

De hoofdstukken uit het verleden geven een inkijk in het verleden van Hannah en je begrijpt precies dat zij het in het heden beter wil doen. Maar het leven bestaat uit vallen en opstaan en dat wordt in dit verhaal meer dan duidelijk.

Gillian King heeft oog voor detail en weet diepgang in de personages te brengen waardoor je je heel betrokken voelt en het verhaal levensecht overkomt.

Belofte maakt schuld krijgt van mij 5 sterren.

Bianca

Recensie exemplaar ontvangen van Uitgeverij Harper Collins, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)