Titel: Waterval Waterval - Annemarie Snels
Auteur: Annemarie Snels
Genre: Thriller
Uitgever: Kabook
Publicatiedatum: Juni 2020
Aantal bladzijdes: 281
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Annemarie Snels (1971) werd geboren in het dorp Wouw en samen met haar gezin woont ze in het West-Brabantse Roosendaal. Ze studeerde journalistiek. Naast het schrijven aan thrillers, werkt ze als tekstschrijver en communicatiemedewerker bij een adviesbureau. Als ze niet schrijft, leest Annemarie literaire thrillers en waargebeurde verhalen.

Achterflap:
De ultieme wraak, maar ten koste van wat?

Anouck, een Nederlandse toneelspeelster, kan haar grote liefde Uwe maar niet vergeten. Al jarenlang kan ze aan niemand anders denken. Vastberaden om hem definitief voor zich te winnen vertrekt ze naar Zwitserland, waar ze als au pair voor Uwe en zijn vrouw Tanya gaat werken. Haar rivale zal niet lang een probleem vormen, zo neemt Anouck zich voor. Alles loopt op rolletjes, tot ze slachtoffer wordt van een ontvoering.
Is Uwe inderdaad die droomman, of juist een nachtmerrie?

Mijn mening:
Zodra ik het boek Waterval in handen krijg moet ik aan Robert Bryndza denken, de cover heeft veel weg van één van zijn thrillers.

Waterval is een familiale thriller, alles draait om het creëren van een ideaal gezin, en het is van het begin af aan de vraag wie dat doel gaat bereiken. Het is een spel van wraak en intriges waarin niemand ervoor terugdeinst om anderen leed te berokkenen om er zelf beter van te worden. Er wordt een sluw spel gespeeld waarin je als lezer meegetrokken wordt van het ene in het andere drama.

De schrijfstijl van Annemarie is vooral beeldend, alsof je zelf alles voor je ogen ziet gebeuren. De personages hadden wat mij betreft wel wat meer diepgang mogen hebben, ik mis hierin het voelen van emoties en beleving. Hierin wil ik als voorbeeld benoemen dat de rol van vooral moeder naar kinderen niet echt realistisch is, wat zij onderneemt om haar doel te bereiken gaat in mijn optiek te ver waardoor het ongeloofwaardig is. De rode draad door het verhaal is van het begin af aan duidelijk, het is alleen de vraag wie er aan het langste eind gaat trekken.

Het boek leest makkelijk weg, de korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je de lijnen prima volgt. Het verhaal bevat zeker spanningselementen en vooral de nieuwsgierigheid houdt mijn aandacht vast.

De uiteindelijke ontknoping was wat mij betreft wel iets te makkelijk, vond het ook niet echt helemaal geloofwaardig, wederom is hier sprake van een scene waar de realiteit te wensen over laat. Hoe deze tot stand kwam was voor mij toch wel teleurstellend, dit had beter gekund.

Desalniettemin was Waterval in grote lijnen een prettig leesbaar verhaal met hier en daar aandacht voor verbetering maar voor mij zeker wel een auteur waar ik het volgende boek nog een kans wil geven om te ontdekken of er potentie in zit.

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 3
Leesplezier: 3
Spanning: 3
Psychologie: 3
Plot: 3

Waterval krijgt hiermee 3 sterren.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)