Op 24 september verschijnt bij Uitgeverij Cargo de nieuwe thriller van Yrsa Sigurdardottir, Lava. In samenwerking met de uitgever mogen wij 3 exemplaren verloten, waarvoor onze hartelijke dank. Lava

Het verhaal

Op een verweerd en somber lavaveld net buiten Reykjavik staat de Gallow Rock. Het is een plek waar ooit misdadigers werden geëxecuteerd, maar het is nu een toeristische bezienswaardigheid. Tot het moment dat er opnieuw een lichaam wordt gevonden, hangend aan de rots. De spijker in de borst van de man bewijst dat het geen zelfmoord is, en van het briefje dat met de spijker op het lichaam was gespietst is nog slechts een snipper papier overgebleven.

Wanneer de politie het appartement van de man bezoekt, wacht hun nog een raadsel: een vierjarige jongen is er moederziel alleen achtergelaten. Hij weet niet waarom hij daar is, lijkt geen verband te hebben met het slachtoffer, zijn ouders zijn spoorloos verdwenen, en zijn tekeningen laten zien dat hij getuige is geweest van iets vreselijks.

Terwijl rechercheur Huldar op de moordenaar jaagt en kinderpsycholoog Freyja op zoek gaat naar de ouders van de jongen, ontvouwt zich langzaam een verhaal van geweld en wraak.

Over de auteur

Yrsa Sigurðardóttir (Reykjavik, 1963) is een IJslandse auteur van zowel kinderboeken als boeken voor volwassenen. Ze is van oorsprong waterbouwkundig ingenieur en studeerde aan de universiteit van IJsland.

In 1998 debuteerde ze met een kinderboek, daarna schreef ze nog enkele jeugdboeken. Dit deed ze naast haar werk aan een in aanbouw zijnde krachtcentrale in IJsland. In 2005 publiceerde ze haar eerste misdaadroman: Þriðja táknið  (Het laatste ritueel ). Daarna volgden Neem mijn ziel  (Sér grefur gröf, 2006) en Smeulend vuur  (Aska, 2007). De laatste twee werden genomineerd voor de Glazen Sleutel (de belangrijkste Scandinavische prijs voor het beste spannende boek) en de Bloeddruppel (de IJslandse Gouden Strop). Haar thriller Ik vergeet je niet  (Ég man þig, 2010) werd verfilmd door de IJslandse producent Sigurjon Sighvatsson. In 2015 won Sigurdardóttir met haar thriller Brakið  uit 2011 de Petrona Award voor beste Scandinavische misdaadroman.

Het centrale personage in veel van Sigurdardóttirs misdaadromans is advocaat Thora Guðmundsdóttir.

Lees hier het eerste hoofdstuk van Lava

Wat moet je doen om kans te maken? Beantwoord via een e-mail de volgende vraag:

  • Waar schrijft Yrsa Sigurdardottir haar boeken?

Stuur je antwoord via een e-mail voor 30 september 2020 naar info@thrillersandmore.com onder vermelding van ‘Lava’. Vermeld hierbij ook gelijk je adresgegevens en of je liever een paperback of e-pub ontvangt!

Ben je al lid van onze Facebook-groep? Nee? Kom er gezellig bij en mis niets van onze winacties, interviews en ander leuk nieuws! Dat kan als je hier klikt 🙂 Like ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws van Thrillers & More.

Succes!

Kijk hier voor meer lopende winacties


Bestel dit boek bij Bol.com

Bestel dit boek bij Bazarow.com


Bestel dit boek bij Libris.nl

Leave a Reply

  • (not be published)