Ik hou je vast

Titel: Ik hou je vast
Auteur: Marina Folkers
Genre: Roman/feelgood
Uitgever: Zomer & Keuning
Publicatiedatum: oktober 2020
Aantal baldzijdes: 318
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Marina Folkers is schrijfster van alweer vijf feelgoodromans. Met haar eerdere boeken ‘Faye en Sean’, ‘Zoektocht terug’, ‘Onder de sterren van Montpellier’ en ‘Meer dan ooit’ maakte ze veel indruk en veroverde ze een groot lezerspubliek.

Achterflap:
Wat gebeurde hier eigenlijk? Op de een of andere manier had ze Ethans formele houding overgenomen en sprak ze hem nu met u aan. Als ze dit jaren geleden hadden geweten, hadden ze allebei over de grond gerold van het lachen.

Millie woont in Londen, waar ze een appartement deelt met haar beste vriendin en werkt voor The Guardian. Een relatie heeft ze niet, maar verder heeft ze een leuk leven. Eén keer per jaar, op haar verjaardag, staat ze zichzelf toe terug te denken aan Ethan, de man die haar hart gebroken heeft. Millie zit met te veel vragen om hem helemaal los te kunnen laten. Als ze voor haar werk een artikel mag schrijven over een bedrijf waar Ethan werkt, denkt ze dat dit de manier is om weer met hem in contact te komen. Maar Ethan doet net alsof hij haar niet kent.

Mijn mening:
Ik hou je vast is geen feelgood zoals ik van Marina gewend ben. Sterker nog, ik ben van mening dat het een te beladen verhaal is om feelgood te noemen, daarom krijgt het boek van mij de term roman. De titel Ik hou je vast staat het hele verhaal centraal, het is een verhaal van aantrekken en afstoten. Het gaat over vasthouden en loslaten, veroorzaakt door een zwaarbeladen thema wat het aangaan van een relatie dusdanig beïnvloedt dat je als lezer enorm meevoelt met de hoofdpersonages Millie en Ethan.

Beiden hebben het enorm zwaar, moeten vechten voor zichzelf en elkaar. Het is een verhaal met een boodschap, maar zeker is het ook een verhaal met veel diepgang.

Het verhaal raakt je, het is geen standaard feelgood verhaal met een happy end, het is meer dan dat. Voor een echte feelgood vind ik het verhaal te weinig liefde bevatten, ik mis het stuk  onbevangenheid wat in mijn optiek ook onderdeel is van feelgood.

Ik hou je vast is heel gedetailleerd en inlevend geschreven, ik krijg het gevoel dat het autobiografisch zou kunnen zijn, daarmee heeft Folkers echt wel punten gescoord. Zij weet met haar schrijfstijl de emoties en gevoelens van mensen over te brengen, haar inlevingsvermogen is fantastisch.

Ik hou je vast is een roman waarin een realistisch thema zo goed wordt uitgediept dat je je realiseert wat voor impact dit op een mens heeft. Het is niet te bevatten wat dit met een mens kan doen als je het niet zelf hebt meegemaakt.

Ik hou je vast krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)