Het spel van leugens

Titel: Het spel van leugens
Auteur: Anna West
Genre: Thriller
Uitgeverij: De Crime compagnie
Publicatiedatum: augustus 2020
Aantal bladzijdes: 248 (paperback)
Recensie: Brenda

Cover
Een leuk badeendje dat op het water dobbert. Met de roodbruine achtergrond komt het gele eendje wel heel mooi en duidelijk naar voren.

En dan de tekst die erbij staat: “Het zoontje van Eva is overleden. Zeventien jaar later staat hij voor de deur.” Hierbij krijg je zelf al ideeën hoe het verhaal zal gaan lopen. Dit boek zou ik zeker oppakken als ik het in een boekhandel zou zien liggen.

Auteur
Anna West is het pseudoniem van schrijfster Marja West. Haar debuut Uitgeteld stond op de longlist van de Diamanten kogel. Naast thrillers schrijft zij audioseries en feelgoodromans, van haar spannende audioserie Graviton zijn de filmrechten verkocht aan een Frans- Amerikaanse producente.

Achterflap/samenvatting
Tijdens een echtelijke ruzie tussen Eva en Peter, een veelbelovend politicus, overlijdt hun tweejarige zoontje Aron. Peter stelt voor tegen de politie te vertellen dat het kind ontvoerd is. Op die manier is zijn carrière gered en zal Eva niet worden veroordeeld.

Zeventien jaar later, op de avond dat Peter tot minister van Justitie wordt benoemd, staat Aron voor de deur.

Mijn mening

Er is een leven vóór Arons dood, en een leven erna.

Maar hoe komt het dat hij na 17 jaar ineens levend voor de deur staat? Dit is toch niet de echte Aron? Dat is toch niet mogelijk? Allemaal vragen die bij het lezen geregeld naar boven komen.

Tijdens het lezen krijg ik regelmatig medelijden met Eva. Ze is getrouwd met een enorm nare man. Het lijkt wel alsof ze niks meer mag en het lijkt of hij haar mishandelt. Af en toe ga ik weleens twijfelen of er misschien niet echt iets mis zou zijn met Eva in plaats van iedereen tegen haar.

Gek zijn is gewoon een ander normaal.

De schrijfstijl is heerlijk. Zo fijn en beeldend geschreven dat je snel door het verhaal heen gaat. Je beleeft het volledig met Eva mee en je wilt zelf ook achter de waarheid komen. Wat is nu waar en wat is een grote leugen?

Het einde vond ik helaas wel heel rommelig en ik vond dat het verhaal wat afgeraffeld werd. Het had in mijn ogen wel wat uitgebreider gemogen. En bij het dichtslaan van het boek bleef ik met nog een aantal vragen zitten.

Anna West heeft absoluut een psychologische thriller weten neer te zetten. Het verhaal zette je geregeld aan het denken en hield je alert.

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 4,5

Het spel van leugens krijgt van mij 4 sterren.

Brenda

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)