Als je me ziet

Titel: Als je me ziet
Auteur: Lisa Gardner
Serie: D.D. Warren #11
Genre: Thriller
Uitgeverij: Cargo
Vertaling: Els Franci-Ekeler
Publicatiedatum: februari 2021
Aantal bladzijdes: 418
Recensie: Leontine

Cover
De cover van Als je me ziet sluit perfect aan op de cover van haar vorige boek Niet verder vertellen. Andere bloem en andere kleur en je hebt een andere cover. Toch ben ik niet weg van de cover. Wat mij betreft had het allemaal wat spannender gemogen, want dat verdient het boek wel.

Auteur
Vandaag de dag is Lisa Gardner een #1 New York Times crime thriller auteur, maar ze begon haar carrière in de voedselindustrie. Nadat haar haar meerdere keren vlam had gevat, begreep ze de hint en besloot ze dat het genoeg was. Ze begon haar carrière als schrijfster. Gardner’s werk als onderzoek analist voor een internationaal consulting bureau wekte haar interesse voor forensisch onderzoek wat zij omzette in spannende thrillers die geregeld op de bestsellerlijsten terecht komen. Sinds 2007 woont en werkt Gardner in New Hampshire samen met haar man, dochter en 2 hondjes.

Achterflap/samenvatting
Flora dacht dat ze veilig was, maar haar ontvoerder is nog niet verdwenen.

Detective D.D. Warren, FBI-agente Kimberly Quincy en ontvoering slachtoffer Flora Dane onderzoeken samen een oude zaak waar de beruchte crimineel Jacob Ness bij betrokken was. Hun zoektocht wordt al snel een stuk gevaarlijker dan ze verwacht hadden, als blijkt dat de bewoners van het stadje waar ze terechtkomen duistere geheimen verborgen houden.
Flora dacht altijd dat haar ontvoerder zijn geheimen mee het graf in had genomen, maar is dat werkelijk zo? Terwijl ze alle drie gevaar lopen, ontdekt Flora eindelijk de waarheid achter de man die haar leven voorgoed veranderde.

Mijn mening
Als twee wandelaars een skelet vinden in het bos, blijkt dat het graf al 15 jaar oud moet zijn. Aangezien het skelet niet compleet is, wordt er een taskforce opgezet om in de bossen te zoeken naar andere delen van het skelet. Detective D.D. Warren, FBI-agente Kimberley Quincy werken samen met Flora Dane en haar vriend Keith om uit te zoeken of dit graf iets te maken heeft met crimineel Jacob Ness. Al gauw blijkt dat hun aanwezigheid niet door iedereen wordt geaccepteerd. Het onderzoek wordt groter en groter en blijkt een stuk gevaarlijker dan ze vooraf hadden ingeschat.

Wat mij betreft heeft Lisa Gardner het weer geflikt. Je zou je bijna afvragen of Lisa Gardner wel slechte boeken kan schrijven. Want van begin tot einde is Als je me ziet een ware pageturner. Stoppen met lezen is eigenlijk onmogelijk.

Gardner weet als geen ander hoe ze spanning in een verhaal moet opbouwen tot een enorme climax. Het verhaal is geen moment saai of langdradig te noemen. Per hoofdstuk wordt een perspectief van een van de verschillende hoofdpersonen in het verhaal (D.D., Kimberley, Flora, en Meid) verteld. Zo krijgen we stukje bij beetje alle puzzelstukjes toegereikt. Lisa Gardner verrast ons regelmatig met plottwists en beschrijft alles zo dat het voelt alsof je bij het onderzoek betrokken bent. Het eind is zo spannend, dat ik mezelf erop betrapte mijn adem in het houden. Dan heb je voor mij de ideale thriller geschreven.

Spanning: 5
Plot: 5
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 5
Psychologie: 5

Ik geef Als je me ziet 5 sterren.

Leontine

Waardering: 5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)