Ik vergeet je niet

Titel: Ik vergeet je niet
Auteur: Gillian King
Genre: Feelgood
Uitgever: HarperCollins
Verschijningsdatum: Maart 2021
Aantal bladzijdes: 302
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Gillian King (1978) is een van de grootste feelgoodschrijvers van Nederland. Haar boeken kenmerken zich door een combinatie van herkenbare emotionele gebeurtenissen, levensechte personages en een maatschappelijk geëngageerde laag. Haar vorige roman Ik mis je werd verkozen tot Chicklit van het jaar.

Achterflap:
Maddy heeft altijd in de schaduw van haar zus Elisa gestaan. Elisa was overal goed in en werd op handen gedragen door hun ouders. Zij wel. Maar Elisa is er al bijna tien jaar niet meer.
Op een dag loopt Maddy op een plein in de stad Frenk tegen het lijf, de ex-vriend van haar zus. Zij herkent hem meteen, hij haar niet. Maddy weet weinig van hem, maar één ding is zeker: Frenk is foute boel. Wat is er tussen die twee gebeurd? Is hij wel te vertrouwen? En waarom staat hij daar zó ongelooflijk sexy te doen, dat ze daar niet meer helder over na kan denken?

Mijn mening:
Gillian King schrijft al jaren feelgood boeken, toch is dit pas het tweede boek wat ik van haar lees maar daar moet vanaf nu verandering in komen. Elisa en Maddy zijn zussen met een totaal verschillende persoonlijkheid. Maddy voelt zich altijd minder dan haar zus en als Elisa overlijdt, verandert dit gevoel niet. De band met haar ouders verslechtert zienderogen en als ze de ex- vriend van haar zus Elisa tegenkomt wordt alles nog complexer.

King schrijft met gevoel, het verhaal is wisselend vanuit Elisa en Maddy geschreven en door de wisselingen in de tijdsperiode kom je er langzaam achter wat beide zussen voelen en meemaken. De personages zijn goed uitgediept, ze kruipen in je hart en sommige blijven daar lekker zitten.

Ik krul mijn vingers om zijn hand en streel met mijn duim zijn handpalm. Ik wil me overgeven aan de liefde en blind vertrouwen op alles wat hij zegt, maar tegelijkertijd is er de vrees dat dit op een grote teleurstelling uit gaat draaien. Altijd als ik iets heel graag wilde in mijn leven, werd het van me afgenomen. Angst en verliefdheid strijden om een podiumplek in mijn hart.

Maddy worstelt enorm met haar gevoelens, het verleden hangt als een donkere wolk boven haar en stelt haar niet in staat om te genieten. Wanneer Frenkie ten tonele verschijnt vliegen haar emoties alle kanten op, dit doet iets met je.

Ik vergeet je niet bevat alle ingrediënten die een goede feelgood moet bevatten, er is ruimte voor blijdschap, verdriet, boosheid, vriendschap en vooral veel liefde, ook de seksuele aantrekkingskracht is voelbaar en intiem. Het is een verhaal wat mij raakte, en wat ik met heel veel plezier heb gelezen. Ik ga King toevoegen aan mijn lijstje favoriete feelgood auteurs.

Ik vergeet je niet krijgt van mij de welverdiende 5 sterren.

Bianca

Waardering: 5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)