John Banville

Op 20 april verscheen bij uitgeverij Querido de nieuwe roman van John Banville, Sneeuw. In samenwerking met de uitgever mogen wij 2 exemplaren verloten, waarvoor onze hartelijke dank.

Het verhaal
Na de ontdekking van een lijk van een zeer gerespecteerde pastor in Ballyglass House – het grote landhuis waar de geheimzinnige, aristocratische familie Osborne woont – wordt inspecteur St John Strafford er vanuit Dublin heen gestuurd om de zaak uit te zoeken. Van alle kanten wordt Strafford tegengewerkt, maar vastberaden zet hij de jacht op de moordenaar voort. Terwijl de sneeuw blijft vallen over dit steeds groter wordende mysterie, zijn de mensen van Ballyglass vastberaden om hun geheimen te bewaren.
Sneeuw is een klassieke thriller: intelligent, ontregelend en nostalgisch. John Banville schrijft, als altijd, onberispelijk en scherpzinnig proza.

Over de auteur
John Banville (1945) is een gerenommeerde Ierse auteur en journalist. Hij schrijft over grote thema’s als liefde, dood, rouw en identiteit. Hij doet dat met een onderkoelde toon, in een rijke taal. John Banville ziet het dan ook als zijn taak om mensen te verrukken met zijn boeken, om ze te laten zien hoe prachtig de dingen kunnen zijn. Je moet zijn boeken dan ook niet lezen om meegesleept te worden in een spannend verhaal, maar om ‘de woorden te proeven’ zoals Michaël Zeeman het in zijn recensie in de Volkskrant noemt.

Wat moet je doen om kans te maken? Beantwoord via een e-mail de volgende vraag:

  • Onder welke naam schrijft John Banville thrillers en welke BBC serie is gebaseerd op zijn boeken?

Stuur je antwoord via een e-mail voor 9 mei 2021 naar info@thrillersandmore.com onder vermelding van ‘Sneeuw’. Vermeld hierbij ook gelijk je adresgegevens!
Ben je al lid van onze Facebook-groep? Nee? Kom er gezellig bij en mis niets van onze winacties, interviews en ander leuk nieuws! Dat kan als je hier klikt 🙂 Like ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws van Thrillers & More.

Succes!

Kijk hier voor meer lopende winacties


Leave a Reply

  • (not be published)