Sex & Vanity - Kevin Kwan

Titel: Sex & vanity
Auteur: Kevin Kwan
Genre: Roman
Uitgever: Boekerij
Vertaling: Titia Ram
Verschijningsdatum: maart 2021
Aantal bladzijdes: 328
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Kevin Kwan is de internationale bestsellerauteur van de succesvol verfilmde Crazy Rich Asians-trilogie. In 2018 werd hij door Time Magazine uitgeroepen tot een van de invloedrijkste mensen ter wereld, vanwege zijn inzet voor diversiteit in Hollywood. Met Sex and Vanity schreef hij een hilarische hommage aan de klassieker A Room with a View van E.M. Foster.

Achterflap:
Als Lucie Churchill op de eerste ochtend van haar vakantie op het eiland Capri oog in oog komt te staan met George Zao, weet ze onmiddellijk dat ze een hekel aan hem heeft. Ze walgt ervan dat hij galant aanbiedt om van hotelkamer te wisselen zodat zij uit kan kijken over de Tyrreense Zee, ze haat het dat hij meer over kunst weet dan zij en ze kan het werkelijk niet uitstaan dat hij haar heeft gekust in de schaduw van een Romeinse ruïne.

Als dochter van een in Amerika geboren Chinese moeder en een New Yorkse vader met blauw bloed, is Lucie altijd van plan geweest een westerse man te trouwen. Er zit niets anders op dan George af te wijzen. Maar als ze hem jaren later weer tegen het lijf loopt – nota bene tijdens een weekendje weg met haar verloofde – is hun aantrekkingskracht nog net zo sterk. Hoe lang kan ze hem de toegang tot haar wereld en hart ontzeggen?

Mijn mening:
Het gebeurt niet vaak dat een mannelijk auteur een roman/feelgood verhaal schrijft puur gebaseerd op de liefde. Dit wekte direct mijn nieuwsgierigheid en enthousiast begon ik te lezen.

Lucy reist met haar tante af naar het mooie eiland Capri om de bruiloft van haar hartsvriendin Isabel bij te wonen. Het is een bruiloft waarin de high society de boventoon voert, een bruiloft waarbij geld geen rol speelt en waar Lucy de knappe onweerstaanbare George ontmoet.  Deze informatie heeft alles weg van een heerlijke feelgood waar de liefde vanaf zou moeten druipen, maar ik voel het niet.

Sterker nog, het verhaal weet mij op geen enkel moment te boeien, de schrijfstijl spreekt me totaal niet aan. Veel, in mijn optiek onbelangrijke informatie verstoort het leesplezier. Gaandeweg het verhaal staat bijvoorbeeld achter elk personage tussen haakjes welke schoolcarrière ze hebben doorgemaakt. De personages krijgen geen diepgang, alles blijft oppervlakkig en het draait alleen om macht en roem.

Sex & vanity heeft een achterflap en cover die mij ontzettend aanspraken maar waarvan de inhoud mij enorm teleurgesteld heeft. Voor mij was het uitlezen van het boek een pittige klus, ik zal dan ook geen boek van Kevin Kwan meer oppakken, daarentegen ben ik me er terdege van bewust dat het hier ook een kwestie van smaak betreft.

Sex & vanity krijgt van mij 2 sterren.

Bianca

Waardering: 2 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)