Novitsjok

Op 14 mei verscheen bij uitgeverij Godijn Publishing de thriller Novitsjok van Fedor de Groot. In samenwerking met de uitgever mogen wij 2 exemplaren verloten, waarvoor onze hartelijke dank.

Het verhaal
Eind 1989 ontsnapt CIA-agente Linda Brown in Abchazië op spectaculaire wijze aan Sovjetgeneraal Makarov. Ze verdwijnt samen met een groot aantal ampullen met het zenuwgas Novitsjok 11. Dertig jaar later wil de Zweedse milieuorganisatie Renad Värld de overbevolking van de aarde terugdringen door de inzet van hetzelfde zenuwgas. De Zweden vragen Makarov de ampullen te traceren. Hij accepteert de lucratieve opdracht, maar houdt er een eigen, duistere, agenda op na. In Berlijn krijgt rechercheur Monika Hedegaard een huiveringwekkend plan van de Stasi onder ogen dat in een archief is gevonden. Samen met haar zus Isabel stelt ze een onderzoek in naar de achtergrond ervan. Ze stuiten daarbij al snel op Linda Brown en besluiten hun krachten te bundelen. Om te voorkomen dat Makarov in het bezit komt van het zenuwgas, infiltreren Isabel en Linda in Abchazië. De generaal lijkt hen echter steeds een stap voor te zijn. Wat houdt Linda verborgen voor Isabel? Tijdens een zinderende finale in een verlaten mijnstad komt de schokkende waarheid aan het licht. * Fedor de Groot (1967) schrijft thrillers in de geest van Clive Cussler: leerzaam, spannend en met een vleugje geschiedenis. Zijn debuutthriller “Sønderho” ontvangt uitstekende recensies. De eerste druk was al na tien weken uitverkocht. In zijn tweede thriller “Novitsjok” is het hoofdthema de overbevolking van de aarde. Momenteel schrijft hij aan zijn derde thriller.

Over de auteur
Mijn naam is Fedor de Groot en auteur van de thriller Sønderho (2021) en Novitsjok (2022). Mijn derde boek is in voorbereiding. Ik schrijf omdat ik er veel energie van krijg, de personages kan aansturen en een leven voor hen kan creëren in een werkelijk bestaande omgeving. Ik vind het belangrijk dat de details kloppen en doe er veel research naar. Menig politiekorps in Europa heeft een mail van mij ontvangen met vragen. In Sønderho speelt een hoofdstuk zich af op een militair kamp in Afghanistan. Dan zoek ik net zolang tot ik de juiste persoon gevonden heb die mijn vragen kan beantwoorden, in dit geval zelfs ter plekke! Via mijn website kun je met mij in contact komen. Heb je vragen over schrijven in het algemeen? Een leuk idee of locatie voor in een verhaal? Laat het mij weten!

Wat moet je doen om kans te maken? Beantwoord via een e-mail de volgende vraag:

  • Op welke plaats eindigde Fedor de Groot onlangs bij de VN Thrillergids Publieksprijs 2022?

Stuur je antwoord via een e-mail voor 28 mei 2022 naar info@thrillersandmore.com onder vermelding van ‘Novitsjok’. Vermeld hierbij ook gelijk je adresgegevens!
Ben je al lid van onze Facebook-groep? Nee? Kom er gezellig bij en mis niets van onze winacties, interviews en ander leuk nieuws! Dat kan als je hier klikt 🙂 Like ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws van Thrillers & More.

Succes!

Kijk hier voor meer lopende winacties


Leave a Reply

  • (not be published)