Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij

Titel: Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij
Auteur: Jenny Colgan
Serie: Beach street #4
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Luitingh – Sijthoff
Vertaling: Elise Kuip
Publicatiedatum: Juni 2022
Aantal bladzijdes: 356
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Jenny Colgan woont ten noorden van Edinburgh op de regenachtigste plek er wereld, samen met haar man, drie kinderen en hun hond. Ze brak door in Nederland en Vlaanderen met Café Zon & Zee en verovert met elk boek weer meer lezersharten.

Achterflap:
Als Marissa Rossi op het prachtige eiland Mount Polbearne aankomt, merkt ze van de mooie omgeving nauwelijks iets op. Sinds de dood van haar geliefde grootvader is ze zichzelf niet meer en heeft ze een angststoornis ontwikkeld. Zelfs het koken van heerlijke Italiaanse gerechten, normaal gesproken haar passie, is haar nu te veel. Marissa houdt zich schuil in haar vakantiehuis, totdat ze van haar therapeut haar horizon moet gaan verbreden. Dat wordt echter behoorlijk bemoeilijkt door Marissa’s nieuwe buurman, een aantrekkelijke, maar luidruchtige Russische pianoleraar.

Toch lukt het Marissa om vrienden te maken. Zoals Polly, die voor haar bakkerij aan het strand dringend nieuwe plannen moet maken. De zaak heeft behoefte aan sprankelende ideeën, aan meer jeu, meer… dolce vita?

Mijn mening:
Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij is het verhaal van Marissa Rossi, zij komt noodgedwongen op Mount Polbearne terecht waar ze de persoonlijke strijd met haar angststoornis aan moet gaan. Polly en haar gezin, die we allen kennen van de voorgaande delen, spelen een belangrijke rol in dit zware proces. Hoofdpersonage Marissa wordt realistisch neergezet, mensen die zelf met een angststoornis te maken hebben (gehad) zullen zichzelf in Marissa herkennen. Verder is het weer een heerlijk familieverhaal waar de dagelijkse beslommeringen hoogtij vieren en waar je jezelf tevens kunt verliezen in de liefde die rijkelijk vloeit.

Jenny Colgan weet met haar schrijfstijl de lezer mee te nemen naar Mount Polbearne en de liefde voor elkaar en de vogel Neil op zo’n manier over te brengen dat je graag een bezoekje aan het eiland zou willen brengen. De sociale betrokkenheid naar elkaar is hoog en zelfs als nieuweling krijg je een kans om te integreren in de gemeenschap.

Een feelgood waar ik enorm van heb genoten, hij bezorgde mij vlinders en een vakantiegevoel, even lekker wegzwijmelen en nergens meer aan hoeven denken.

Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)