Mimosa's, mocktails en mirakels

Titel: Mimosa’s, mocktails en mirakels
Auteur: Isa Moora
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Books and Butterflies
Publicatiedatum: juli 2022    
Aantal bladzijdes: 70
Recensie: Brenda

Cover
Een echte feelgood cover. De titel komt op een vrolijke manier naar voren. Een cocktail erbij en je krijgt er eigenlijk een zomers gevoel bij.

Auteur
Isa Moora is een pseudoniem van Isabelle. Ze woont in België en is al een enorme lezer van jongs af aan.

Ze recenseert boeken, heeft een eigen boekenblog, is proeflezer voor de nog uit te komen boeken en sinds kort noemt ze zich auteur. Eind december deed ze mee met een schrijfwedstrijd waardoor haar verhaal werd geselecteerd voor een Valentijn verhalenbundel.

Mimosa’s, mocktails en mirakels is haar debuutnovelle (bron: boekenblog Books & Dreamz).

Achterflap/samenvatting
Nicky wil op eigen benen staan. Ze zit op kamers in Gent, heeft de leukste huisgenoten en droomt van een jaar vol vrijheid. Alleen heeft ze enkele problemen: ze is gestopt met haar studie en haar bankrekening is bijna leeg. Ook in haar liefdesleven mag wat actie komen. Als ze heel eerlijk is, kan ze een klein mirakel gebruiken.

Gelukkig heeft ze haar vriendinnen Britt en Lexia die haar aandacht afleiden. En dan zijn er ook nog de legendarische cocktailavondjes in het studentenhuis. Krijgt ze het zorgeloze jaar waar ze op hoopt of loopt het toch allemaal anders?

Mijn mening

Een novelle van 70 bladzijdes. Voordat ik daaraan begin weet ik dat het zo is uitgelezen, maar weet de auteur mij ook te boeien met haar verhaal?

Wat betreft de schrijfstijl van Isa Moora zit het goed. Ze schrijft fijn en vlot. Ze neemt je direct mee in het studentenhuis en de medebewoners van Nicky.

Heel leuk was ook te lezen dat Nicky in Vlissingen liep en ging eten bij De Gevangentoren. Een restaurant waar ik zelf ook een aantal keren gegeten heb. Helaas moet ik aangeven dat Vlissingen geen vissersdorp is, maar een havenstad. Dat Vlissingen de langste boulevard van heel Nederland heeft klopt zeker.

Verder vond ik het verhaal wat kalm. Er had wel iets meer diepte in gemogen. Ik weet dat het lastig is in een kortverhaal, maar nu las het een beetje statig vanaf de eerste bladzijde tot de laatste.

Voor een debuutnovelle heeft Isa Moora zeker een leuk verhaal weten neer te zetten. De manier hoe ze schrijft is ook zo fijn dat ik hoop dat er zeker meer verhalen van haar hand mogen komen.

Plot: 3
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 3,5
Psychologie: 3

Mimosa’s, mocktails en mirakels krijgt van mij 3,5 ster.

Brenda

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)