Nooit meer hetzelfde

Titel: Nooit meer hetzelfde
Auteur: Susan Muskee
Genre: Feelgood
Uitgever: HarperCollins
Publicatiedatum: juli 2022
Aantal bladzijdes: 367
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Susan Muskee (1993) is auteur en stemacteur. Van haar hand verschenen onder andere de Kobo Original-serie Zand-erover en de feelgoodserie Liefde, natuurlijk. Nooit meer hetzelfde is haar debuut op papier.

Achterflap:
Claudette heeft alles. Als de succesvolste relatietherapeut van het land weet ze elke relatie weer op de rit te krijgen. Haar praktijk heeft een ellenlange wachtlijst, haar boek met relatietips is toe aan de twaalfde druk en een plekje bemachtigen voor haar onlinecursus is slechts weggelegd voor the lucky few. Ook haar eigen huwelijk met jeugdliefde Lammert is er een volgens het boekje, met als kers op de taart hun tweeling Rijk en Eloise. Kortom: Claudettes leven is perfect.
Totdat Lammert op een doodgewone woensdagavond de drie woorden uitspreekt die ze nooit had verwacht: ‘Ik wil scheiden.’ Het kunnen lijmen van andermans huwelijk is één ding, maar hoe red je dat van jezelf?

Mijn mening:
Susan Muskee schrijft haar feelgood verhalen vooral met veel humor, de vele woordspelingen zorgen ervoor dat je regelmatig moet lachen, ze benoemt alles bij naam waardoor de verhalen vooral herkenbaar zijn maar je zeker ook stof tot nadenken geven.

Claudette en Lammert lijken het perfecte gezin, aan geld geen gebrek en samen met hun tweeling Rijk en Eloise hebben ze hun zaakjes prima op orde. Een goed voorbeeld dat het gras bij de buren altijd groener lijkt maar het zeker niet is. Wat er zich achter de voordeur afspeelt, blijft vaak geheim. Dat Claudette relatietherapeut is maakt het des te lastiger als er in hun huwelijk scheurtjes blijken te komen.

Je leest een feelgood verhaal waarin de diepgang voelbaar is maar waar je toch met volle teugen van geniet. Susan Muskee haar schrijfstijl is vooral tot the point, het beestje bij de naam noemen, ik houd ervan.

Ik vind Nooit meer hetzelfde niet het allerbeste wat ik van Susan gelezen heb, de rol van Claudette als therapeut had van mij iets minder op de voorgrond mogen staan. Verder is het een feelgood waar ik als een speer doorheen vloog en die me vooral weer heerlijk leesplezier heeft bezorgd. Het einde was er een om door een ringetje te halen, ik had het me zeker anders voorgesteld maar dat maakte het verhaal juist nog een beetje specialer.

Ik hoop dat Nooit meer hetzelfde het begin is van nog vele volgende papieren boeken, hiermee krijgt ze als feelgoodauteur namelijk de aandacht die ze verdient, ik kijk zeker uit naar haar volgende boek.

Nooit meer hetzelfde krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)