Sorry, maar….ER KOMT NOG MEER!

De hoofdrol – Janice Hallett (24 november)

Een verbluffend slimme, moderne Agatha Christie, een ingenieuze puzzelthriller, en perfect voor fans van Wie is de Mol? ‒ De hoofdrol van Janice Hallett is het allemaal. Deze detective bestaat uit de e-mails, berichten en brieven van de leden van de Fairway Players-toneelgroep. Een van hen is inmiddels dood, een ander zit in de gevangenis. Maar is dat wel de schuldige? De echte moordenaar heeft zichzelf allang verraden, en het antwoord ligt verscholen in de tekst.

Breekpunt – Elvin Post (11 november)

Amy Dudley woont met haar echtgenoot, toptennisser Steven Dudley, en hun dertienjarige zoon Tim in een groot huis op het platteland. Ze runt een coachingpraktijk en heeft ogenschijnlijk alles wat ze zich kan wensen. Toch zit Amy niet lekker in haar vel: Steven had lange tijd weinig aandacht voor haar vanwege een zware enkelblessure en Tim wordt gepest op school. Dan krijgt Amy bericht van een vrouw die beweert al een halfjaar een relatie met Steven te hebben. Ze is nog maar nauwelijks van de schrik bekomen of twee gewapende overvallers dringen haar huis binnen, precies op het moment dat Steven zijn langverwachte rentree maakt op het heilige gras van Wimbledon…

Op een rotseiland voor de kust van Engeland is een duurzaam wellnessresort geopend. Het is bedoeld als een plek om helemaal tot rust te komen, maar het eiland heeft een duister verleden. Ooit opereerde er een seriemoordenaar en het gerucht gaat dat het eiland is vervloekt. Als het lichaam van een jonge vrouw wordt aangetroffen op de rotsen wordt rechercheur Elin Warner ingeschakeld. Er lijkt sprake van een tragisch ongeluk, alleen was de vrouw niet ingecheckt in het resort – ze had überhaupt niet op het eiland moeten zijn. Als er de volgende dag tijdens het duiken iemand omkomt weet Elin dat er opzet in het spel is. Iemand heeft het op de bezoekers voorzien, maar waarom? Elin moet de moordenaar vinden voordat de geschiedenis van het eiland zich herhaalt.

Vijf minuten voorsprong – Dorien van Gelder (4 november)

Vier vrienden reizen samen af naar een verlaten eiland ter hoogte van Zuid-Thailand. De interesse van de groep voor het eiland komt voort uit een bizarre, donkere geschiedenis die erachter schuilt. Wanneer echter een van hen in de problemen raakt, blijkt de geschreven geschiedenis slechts een deel van het eiland – en de geheimen van de vier vrienden – prijs te geven. Het gevolg? Een bloedstollend kat- en muisspel waarbij er hoe dan ook slachtoffers zullen vallen. Wie overleeft om de geschiedenis na te vertellen?

Verborgen tralies – Melissa Skaye (17 november)

Op 15 november 2017 verdwijnt Aisha Vermeulen, de vriendin van rechercheur Luca Borra, spoorloos. Ondanks alle hulp die hij van zijn collega Sanne Philips, de recherche en paragnost Will de Jager krijgt, blijft ze onvindbaar. Haar kinderen zijn ontroostbaar, maar geven de moed niet op. Luca raakt in een depressie waaruit niemand hem weet te krijgen. Tot Franka Catini, een goede vriendin van Sanne, vier jaar later eveneens verdwijnt. 

Eerlijk gevonden – Ingrid Leungen (25 november)

Arnold is wel klaar met het leven. Sinds het verlies van zijn vrouw is de glans
eraf, hij is eenzaam en alleen. Zijn buurvrouw, Elsa, heeft hem overgehaald vrijwilligerswerk te doen op de oude begraafplaats in Beilen. Dan heeft hij wat om handen en komt onder de mensen. Op een dag laat hij zijn jas op de begraafplaats liggen en gaat in de avond terug om deze op te halen. Tot zijn grote verbazing vindt hij, verstopt in de bosjes, een jongen van een jaar of zes. Hij is op blote voeten en heeft alleen een vieze pyjama aan.
Arnold neemt het kind mee naar huis, maar wie is dit kind en waar komt hij vandaan? Als blijkt dat de jongen niet echt welkom is bij zijn eigen moeder, mishandeld wordt door haar minnaar, zet Arnold alles op alles om dit kind een beter leven te geven. Maar dit is niet zomaar een kind, het is een kind met een gave en een zeer duistere kant.

De andere Mona Lisa – Jonathan Santlofer (15 november)

Kunstprofessor Luke Perrone stuit in de dagboeken van zijn overgrootvader Vincent Peruggia op een passage waarin die suggereert dat de Mona Lisa die in het Louvre hangt een replica is. Wat heeft Peruggia met de roof van de Mona Lisa in 1911 te maken en waarom lijkt hij op de hoogte van zoveel details? Luke stort zich in de wereld van kunst en vervalsing waarbij hij te maken krijgt met handelaren, vervalsers en verzamelaars. Al snel blijkt dat het zijn zoektocht niet zonder gevaar is…

Adembenemend – Anja Feliers (22 november)

Nadat Louise Tyler in Maastricht opzocht, ontvlucht ze in allerijl de stad. De confrontatie met Tylers uitspattingen en de impact daarvan op haar leven doen haar terugvallen op zichzelf. Ze zoekt én vindt de antwoorden die nodig zijn om komaf te maken met haar verleden. Daardoor beseft ze al snel dat er maar plaats is voor één man in haar leven: de man die er altijd al was voor haar, Alexander. Maar om hem te overtuigen van haar diepste gevoelens, zal ze alles op alles moeten zetten en zich volledig moeten blootgeven.

Onder vuur – Nico de Braeckeleer (9 november)

Orlando is een brandweersergeant die van aanpakken weet. Hij deinst voor niets of niemand terug en laat liever daden dan woorden spreken.
Regels durft hij daarbij aan zijn laars te lappen. Maar wanneer zijn tweejarig dochtertje Louise leukemie krijgt, kan hij alleen maar vanaf de zijlijn toekijken. Hier zijn geen regels die hij kan breken om haar te helpen. Hij probeert zijn woede te bekoelen door zich onstuimig in de brandweermissies te storten. Daar kan hij wél levens redden. Maar op geen enkele manier slaagt hij erin om de pijn en het verdriet om Louise te temperen.
De relatie met zijn vrouw Maaike wordt als nooit voorheen op de proef gesteld. Een vuurproef die hen dreigt te vernietigen.

Waar bloed bevriest – Giles Kristian (8 november)

Erik Amdahl en zijn dochter Sofia vertrekken op een lang beloofde langlauftocht tot diep in de noordpoolcirkel. Voor Erik is dit de kans om de band met zijn enige overgebleven dochter Sofia te herstellen, nadat haar zus om het leven kwam bij een tragisch ongeval. Voor Sofia is dit het bewijs dat haar vader haar vertrouwt en haar als een volwassene behandelt.

Op de eerste dag in de besneeuwde wildernis, als de temperatuur ver onder nul daalt, dwingt een ongeluk hen op zoek te gaan naar hulp en onderdak. Vlakbij vinden ze het huis van een stel dat ze eerder hebben ontmoet en dat hen welkom heet. Erik is opgelucht. Hij gelooft dat het ergste voorbij is. Hij denkt dat Sofia nu veilig is. Maar het tegendeel is waar.

Want Erik en Sofia zijn die avond niet de enige bezoekers van het oude stel – en als ze getuige zijn van iets verschrikkelijks, zullen ze moeten rennen voor hun leven. Onder de wervelende lichtshow van het noorderlicht ontstaat een huiveringwekkend gevecht – tegen hun achtervolgers en tegen de natuur.

De Heraklesmoorden – Alexander Olbrechts (18 november)

Realiteit en mythologie lijken samen te komen wanneer een moordenaar zich door de twaalf werken van Herakles laat inspireren. In een zoo worden een leeuw en zijn verzorger op een gruwelijke manier vermoord. In het voorhoofd van de leeuwenverzorger is een Romeinse I gesneden. Als er opnieuw een man wordt vermoord en de politie het Romeinse cijfer III terugvindt, voert hoofdinspecteur Rudi Smeets een race tegen de klok om een vermiste man te vinden die mogelijk het volgende slachtoffer kan zijn. Om het motief en de dader te vinden, verdiepen Rudi en zijn team zich in de mythologie van Herakles. De druk op Rudi’s team neemt zienderogen toe en de moordenaar lijkt haast ongrijpbaar. Zal Rudi tijdig het tij kunnen keren en voorkomen dat er nog meer genummerde slachtoffers vallen? Want mens noch dier is veilig voor de heraklesmoordenaar… Herakles is een held uit de Griekse mythologie. Hij is vooral bekend om de twaalf werken die hij heeft uitgevoerd in opdracht van koning Eurystheus. De heraklesmoorden is een boek uit de nieuwe serie ‘De mythosmoorden’ waarbij er telkens een mythologisch verhaal centraal staat. 

Exit – Mel Wallis de Vries (15 november)

Een berichtje. Je stuurt het door. Je denkt dat het niks uitmaakt. Je hebt het mis… JE HEBT NET IEMANDS LEVEN IN GEVAAR GEBRACHT. Slachtoffer of dader. Jij beslist aan welke kant je staat.

Onder schuilnaam – Peter J.L.M. Bernink (11 november)

Op de parkeerplaats van een gerenommeerd hotel in Noord-Nederland wordt een vrouw in een kofferbak gevonden. Gewurgd, op de rug, haar handen gevouwen en met wijd opengesperde ogen. De politie staat voor een raadsel en schakelt de hulp in van oud-neuroloog en meesterspeurder Koch. Dan blijkt dat in de vier jaren daarvoor twee identieke moorden zijn gepleegd. De slachtoffers zijn aantrekkelijke, succesvolle en welgestelde vrouwen. Wanneer er een vierde moord wordt gepleegd maakt Koch gebruik van onorthodoxe opsporingsmethoden. Daarmee zet hij niet alleen zijn verstandhouding met de politie op het spel, maar ook zijn leven. Weet Koch de dader te pakken zonder zelf slachtoffer te worden?

Het laatste cryptogram – Stephan Swertvaegher (30 november)

Huurmoordenaar Ronald Croessens laat bij iedere opdracht een cryptogram achter. Door enkele opdrachtgevers wordt hij erin geluisd en belandt in de gevangenis, waar hij op wraak broedt. Na zijn vrijlating brengt hij hen om en de rechercheur die de zaak onderzoekt, verdwijnt spoorloos. Als hij begint te dementeren, plaatsen zijn kinderen hem in een zorgcentrum en wordt zijn villa verkocht.

De nieuwe eigenaars, detective Steven en zijn vrouw, merken dat hun nieuwe buren veel interesse hebben in Croessens’ woning en de verbouwing. En wie is de mysterieuze Carl die te pas en te onpas opduikt? Zijn Croessens’ kinderen, een tweeling, wel te vertrouwen?

Als enkele betrokkenen worden vermoord, wordt het snel duidelijk dat het aangekochte huis een geheim verbergt. Dit is het begin van een intense speurtocht die het koppel zelfs tot in Frankrijk brengt, op zoek naar antwoorden. Alle sporen lopen echter dood. Pas als Steven Croessens’ laatste cryptogram oplost, wordt de gruwelijke waarheid geopenbaard…

Leave a Reply

  • (not be published)