Hamley zoekt de Kerstman

Titel: Hamley zoekt de Kerstman
Auteur: Sandra J. Paul
Serie: Hamley #6
Genre: Kind
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: Oktober 2022
Aantal bladzijdes: 81
Recensie: Amanda

Cover
Een lekkere kerstige cover, met de Kerst voor de deur zeker aantrekkelijk! Net als bij de andere delen ook nu weer de schattige Hamley op de cover, wie kan dat nou weerstaan?

Auteur
Sandra J. Paul is een veelzijdig genre-overschrijdend auteur die vooral bekend staat om haar spannende jeugdboeken, paranormale Young Adult en psychologische thrillers. Zij debuteerde in 2015 met de paranormale Young Adult-reeks ‘Het Eiland’.

Achterflap
Het nieuwe avontuur van Hamley, het zwarte katje dat mensen verstaat. Hamley is enorm geïnteresseerd in de kerstperiode, en vooral hoe de mensen praten over de kerstman. Wie is toch die man, en waarom gooit hij pakketjes in schoorstenen? Nieuwsgierig als ze is gaat ze op zoek naar de kerstman. Maar dat blijkt niet zo eenvoudig te zijn. Hij woont immers op een geheime plek die niemand ooit mag zien.

Mijn mening

Een dier heb je voor het leven, en daar moet je heel goed voor zorgen.

Net als in de voorgaande delen, gaat Hamley ook nu weer op avontuur. Ze doet dat meestal met haar beste vriend B-boy de kater, maar nu gaat ook Mama Kat, haar moeder, mee op avontuur. Leuk, in het vorige boek ging één van haar zusjes mee op avontuur. Goeie keuze om af en toe een ander personage mee te sturen! Het boek begint met een korte kennismaking met Hamley en haar familie, vrienden en baasjes.

Hamley is een magische kat, zij kan mensen verstaan. En op magische dagen, kunnen magische mensen Hamley ook verstaan. In dit geval de Kerstman. Samen met Mama Kat en B-boy gaat ze op bezoek bij de Kerstman en beleeft ze weer de spannendste avonturen!

Een heerlijk spannend, magisch en meeslepend avontuur met de kleine (en schattige) Hamley, die iedere keer weer de meest magische dingen meemaakt. Vlot en eenvoudig geschreven met een prettige bladspiegel, leuke illustraties en schattige kattenpootjes.

Een mooie 4 sterren voor Hamley zoekt de Kerstman. Een aanrader voor Sinterklaas of Kerst.

Amanda

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)