Revanche

Titel: Revanche
Auteur: Suzanna Esther
Genre: Thriller
Uitgeverij: Ellessy
Publicatiedatum: februari 2023
Aantal bladzijdes: 248
Recensie: Danielle

Over de auteur
Suzanna Esther (1966) is auteur, columnist en kunstenaar. Sinds 2013 schrijft zij voor publiek op diverse fora, blogs en social media en schrijft zij columns voor diverse magazines. In 2016 besloot zij een eerder verhaal, dat zij als kort verhaal/serie had geschreven, uit te werken naar een boek met de titel Wervelstof welke in maart 2017 werd uitgegeven via Ambilicious. In maart 2018 werd haar tweede boek De Stem uitgegeven via Futuro Uitgevers. In juli 2019 werd Wervelstof in een herziene uitgave met nieuwe cover uitgegeven bij Ambilicious.  Haar derde boek Kamp Alpha – de pest meester werd op 13 mei 2020 uitgegeven door Poseidon Uitgevers. Haar derde boek Kamp Alpha – de nieuwe meester werd op 21 februari 2020 uitgegeven door Poseidon Uitgevers.

Achterflap
Rachel Bentinck leeft een teruggetrokken bestaan in het dorpje Saint Genius in Bretagne. Twee jaar eerder kocht ze van haar erfdeel La Chanterelle, een stuk grond met twee gebouwen en een loods. Om in haar onderhoud te voorzien verhuurt ze met tegenzin kamers. Ze vermaakt haar gasten met creatieve en spirituele workshops.
Juist wanneer ze een zekere rust heeft hervonden, leiden de plannen voor een snelweg tot oproer in het dorp en staat onverwachts haar zeventienjarige dochter bij haar op de stoep. Als ze de strijd aangaat tegen valse beschuldigingen van de dorpsbewoners, verschijnt haar verloren gewaande wraakzuchtige broer ten tonele. Welk ziekmakend geheim houdt broer en zus in een wurggreep?

Mijn mening
We stappen in het leven van Rachel die zich, door omstandigheden, teruggetrokken heeft in een rustig dorpje in Frankrijk. Al snel wordt het duidelijk dat vluchten geen optie is en dat ze uiteindelijk door het verleden ingehaald wordt.

De sfeer is vanaf het eerste moment voelbaar. De dorpsbewoners hebben het niet zo op mensen die van buitenaf in het dorp zijn komen wonen. Rachel is dan wel een B&B begonnen, maar ze zit eigenlijk helemaal niet op de gasten te wachten. En dan komt ook nog haar dochter op bezoek met de bedoeling om te blijven, terwijl ze na de scheiding van haar ouders besloten had om bij haar vader te willen wonen. Alles staat opeens op z’n kop en Rachel voelt zich in het nauw gedreven.

Je waant je in een stroom van ontwikkelingen maar je ontspoort geen enkel moment. Het verhaal is vlot en met de juiste details geschreven. Personages krijgen genoeg diepgang voor de rol die ze in het verhaal meegekregen hebben. Aan het einde worden de laatste oneffenheden gladgestreken en sla je als een tevreden lezer het boek dicht.

4 sterren voor Revanche.

Danielle

Recensie-exemplaar van Revanche ontvangen van Uitgeverij Ellessy. Waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)