Heeft iemand Charlotte Salter gezien? – Nicci French (4 april)

In Heeft iemand Charlotte Salter gezien? van Nicci French komt Charlotte Salter niet opdagen op het grote feest voor de verjaardag van haar man, Alec. Hij blijft onverstoord, maar hun dochter Etty raakt er naarmate de avond vordert steeds meer van overtuigd dat haar moeder iets vreselijks is overkomen. De politie wordt ingeschakeld, maar er zijn geen aanknopingspunten. Dan wordt het lichaam van een dorpsgenoot gevonden. Houdt dit verband met de verdwijning?

Jaren later komen Etty en haar broers bijeen om het ouderlijk huis leeg te ruimen omdat Alec naar een verpleeghuis moet. Het hele gezin is getekend door de gebeurtenissen van al die jaren daarvoor. Weer wordt er een misdrijf gepleegd in het dorp. Rechercheur Maud Grey wordt op de zaak gezet. Aan haar de taak om een onwillige politiemacht mee te krijgen oud zeer op te rakelen om niet alleen dit misdrijf maar ook de twee zaken uit het verleden op te lossen. Want niemand heeft Charlotte Salter ooit nog gezien…

Bloedmaan – Jo Nesbo (25 april)

Harry Hole is psychisch ingestort en hij wil niets anders dan zich dooddrinken. Op een vlucht naar Los Angeles lijkt dat te lukken, maar een bejaarde filmactrice in nood weet deze wanhoopsdaad te verijdelen. De vrouw vertelt hem dat ze bedreigd wordt door een drugskartel en ze vraagt Harry haar te helpen. Ze biedt hem in ruil onderdak, gezelschap en een maatpak.
In Oslo zijn twee meisjes vermoord en er lijkt een seriemoordenaar actief. Inspecteur Katrine Bratt wil contact opnemen met Harry Hole, de bekendste expert in moordzaken, maar voor haar chefs is samenwerking met hem uitgesloten. Intussen wil de hoofdverdachte van de moorden Harry Hole inhuren als privédetective. Hole zegt toe omdat hij geld nodig heeft om de filmactrice te helpen haar schuld aan het drugskartel af te lossen.
Harry stelt een team samen dat bestaat uit een cocaïnedealer, een corrupte politieagent en een psycholoog met kanker. Het kartel heeft hun tien dagen gegeven, de klok tikt door en boven Oslo is een bloedmaan aangekondigd.

Onschuld – Toni Coppers (20 april)

Het is lente, maar bij commissaris Liese Meerhout kriebelt er iets anders. Ze gedraagt zich vreemd en haar collega’s lijken niets in de gaten te hebben tot het te laat is, écht te laat is.
Liese verbergt iets voor haar eigen team. Verdenkt ze een collega of wil ze juist iemand beschermen? Niemand die het weet en het is te laat om het te vragen.

Wat volgt is een zoektocht die moeilijker blijkt dan ooit, want iemand lijkt commissaris Liese Meerhout en haar hoofdinspecteur Michel Masson uit elkaar te willen spelen. Het team wordt op de proef gesteld. Oude demonen duiken op. Paniek slaat toe. Overleven ze samen deze chaos of betaalt iemand de prijs voor de onschuld?

Eiland van de verloren meisjes – Alex Marwood (7 april)

Voor de twaalfjarige Mercedes is La Kastellana de plek die ze thuis noemt; een prachtig eilandparadijs onaangetast door de moderne wereld. Maar wanneer multimiljonair Matthew Meade met zijn verwende dochter Tatiana arriveert, verandert alles. De Meades brengen onvoorstelbare welvaart en succes met zich mee. Helaas is de prijs die de eilandbewoners en Mercedes daarvoor moeten betalen veel hoger dan ze zich ooit hadden kunnen voorstellen. De meisje verdwijnen één voor één…

Dertig jaar later is Robin wanhopig op zoek naar haar zeventienjarige dochter Gemma, die al meer dan een jaar wordt vermist. Gemma zou zich op La Kastellana moeten bevinden, een luxe-eiland dat enorm veel toeristen trekt. Maar niemand blijkt bereid haar te helpen in haar zoektocht en Robin is bang dat de tijd om haar dochter nog terug te vinden begint te dringen.

Cocaine – Pascal Engman (25 april)

In een buitenwijk van Stockholm wordt midden op straat iemand doodgeschoten. Het blijkt de zoveelste escalatie in een verhitte oorlog tussen twee rivaliserende bendes. De inwoners van de wijk zijn uit angst voor hun leven keer op keer genoodzaakt om een oogje dicht te knijpen voor de gruweldaden en niets tegen de politie te zeggen, maar er is een grens aan hoeveel een persoon kan verdragen.

Rechercheur Vanessa Frank wordt op het moordonderzoek gezet en komt zo in de gewelddadige wereld van bendes en cocaïnehandel terecht. Tegelijkertijd probeert ze te wennen aan haar rol als pleegmoeder van Celine, maar die nieuwe situatie zal uiteindelijk de grootste uitdaging voor haar onderzoek blijken.

Doden zonder naam – Elly Griffiths (25 april)

Archeologe Ruth Galloway vindt de resten van wat Jemima Green zou kunnen zijn, ooit opgehangen voor de moord op vijf kinderen. Hoe hangt de vermissing van een baby in het heden daarmee samen? Deel 6 in de Ruth Galloway-serie. Archeologe Ruth Galloway heeft een lichaam opgegraven op het terrein van Norwich Castle dat ooit een gevangenis was. Het zou Jemima Green kunnen zijn, ooit opgehangen voor de moord op vijf kinderen. Inspecteur Harry Nelson heeft geen tijd voor moordenaars van lang geleden. Hij onderzoekt de zaak van drie baby’s die allen dood zijn aangetroffen in hun huis, in dezelfde buurt. Dan raakt er een kind vermist. Kan de ontvoering in verband worden gebracht met de zaak van de lang overleden Jemima Green…?

Verboden toegang – Belinda Aebi (4 april)

Urbain Decorte wordt na een brand dood aangetroffen in het tuinhuis van zijn volkstuintje. Het brandonderzoek wijst uit dat er kwaad opzet in het spel is. Twee jaar geleden werden er al eens percelen vernield, maar de daders zijn nooit gevonden. Hoofdrechercheur Stef Michiels zoekt met zijn team naar sporen om de brandstichters te vinden en wil meer te weten komen over het slachtoffer. Wie was Urbain Decorte? Naarmate de speurders meer in zijn verleden graven, stuiten ze op extreme gebeurtenissen die erop wijzen dat hij niet de onschuldige man was die hij deed uitschijnen. Ook zijn echtgenote lijkt compleet van de kaart wanneer ze geconfronteerd wordt met het beeld van een totaal andere man dan diegene waar ze jarenlang mee getrouwd was. De speurders vinden in de woning van het slachtoffer compromitterende foto’s van mannen met bivakmutsen. Decorte is een van hen.

Illusions – Aprilynne Pike (14 april)

‘Ik loop geen patrouilles, ik ga niet op jacht; ik blijf gewoon dicht bij je. Jij leeft jouw leven en ik houd je veilig,’ zei Tamani, terwijl hij een haarlok uit haar gezicht veegde. ‘Of ik zal mijn leven geven om dat te garanderen.’ Laurel heeft Tamani niet meer gezien sinds ze hem vorig jaar smeekte haar met rust te laten. Hoewel haar hart nog steeds pijn doet, is Laurel ervan overtuigd dat David voor haar de juiste keuze was. Maar net als haar leven weer een beetje normaal wordt, realiseert Laurel zich dat er een verborgen vijand op de loer ligt. Opnieuw moet Laurel zich tot Tamani wenden. Die moet haar beschermen en met raad en daad bijstaan, want het gevaar dat Avalon dit keer bedreigt is iets wat geen enkele elf voor mogelijk hield.

Moeders en dochters – Erica James (12 april)

Naomi en haar dochters Martha en Willow hebben een goede band, maar nu ze weduwe is, is het tijd om haar dochters te vertellen dat haar huwelijk met hun vader niet zo gelukkig was als het leek…

Tot zijn dood heeft Naomi samen met haar man hun dochters Martha en Willow opgevoed. De zussen konden niet meer van elkaar verschillen: Martha is vastberaden en gedreven zoals haar vader, terwijl Willow een vrije geest is. Ondanks dat moeder en dochters een goede band hebben, zijn er dingen die Naomi voor haar meisjes heeft achtergehouden, zoals het feit dat haar huwelijk met hun vader niet zo gelukkig wasals het leek… Nu ze weduwe is, hoopt Naomi op een nieuw begin met buurman Ellis, maar haar dochters accepteren haar nieuwe relatie niet van harte. Kunnen deze drie vrouwen elkaar weer vinden in hun zoektocht naar geluk?

Leave a Reply

  • (not be published)