Villa Algarve – Linda van Rijn (18 april)

Isabel gaat met haar nieuwe vriend naar de vakantievilla van zijn familie. Maar dan blijken de prachtige rotsen van de Algarve geheimen te verbergen die ze liever niet had geweten…

Duivelsvlucht – Leigh Bardugo (18 april)

Alex Stern is terug met een nieuw moordmysterie vol duistere magie binnen de Ivy League-elite op de prestigieuze Yale -University. Alles draait om macht, privilege en moord. Dit is de duistere en decadente wereld van het geheime genootschap, het Negende Huis.

Galaxy ‘Alex’ Stern is vastbesloten om Darlington uit de Hel te bevrijden – zelfs als dit haar haar toekomst op Lethe en Yale zal kosten. Maar Alex speelt met krachten die ver buiten haar vermogens liggen en wanneer de docenten een voor een dood worden gevonden, weet ze zeker dat dit geen ongelukken zijn. Er raast iets moordlustigs door het stadje New Haven. Als Alex wil overleven, zal ze korte metten moeten maken met de monsters uit haar verleden en de duisternis die zich binnen de muren van de universiteit heeft genesteld.

Trauma – Charles den Tex (4 april)

John Antink, ex-chef van de geheime dienst, heeft twee weken om een moord op te lossen die bijna twintig jaar geleden plaatsvond, in Afghanistan. Diep in vijandig gebied, tijdens een special ops-missie waar niemand onder zijn eigen naam bekend was, ook John niet. De actie liep niet zoals gepland, want in Afghanistan liep niets zoals gepland.

Als John de Repair Club bij elkaar brengt om de zaak te onderzoeken, wordt al snel duidelijk dat het verleden zich niet zomaar laat oprakelen. Vergeten emoties komen naar boven en dreigen John mee te sleuren naar herinneringen die hij heel diep heeft weggestopt. Maar de timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn. En dat kan alleen als John begrijpt wat er destijds is gebeurd.

Liever het bloed – Michael Bennett (18 april)

Hana Westerman is alleenstaande moeder, Maori en politie-inspecteur bij de afdeling Zware Delicten in Auckland. Wanneer ze een anoniem filmpje ontvangt, leidt dit haar naar een vervallen appartement, waar ze een man aantreft die is opgehangen in een verborgen ruimte. Hana en haar team zetten alles op alles om de moordenaar te vinden, en de druk neemt toe als een aantal nieuwe doden doet vermoeden dat ze te maken hebben met Nieuw-Zeelands eerste seriemoordenaar ooit.

Het lijkt onmogelijk om een motief te vinden voor de ogenschijnlijk losstaande moorden. Dan ontdekt Hana dat er een verband is met een oude misdaad uit de tijd van de bloederige kolonisatie van Nieuw-Zeeland. De zoektocht begint haar steeds persoonlijker te raken en Hana beseft dat haar afkomst en kennis essentieel zijn voor het vinden van de moordenaar. Maar met elke nieuwe moord lijkt het erop dat de wraak die de hij zoekt ook Hana en haar familie treft…

Het zal nooit meer kaviaar zijn - Marja West & Anna Bontekoe (5 april)

De Nederlandse Sofia werkt bij een bank in New York. Als ze een klant bewusteloos bij de bankkluisjes in de kelder vindt, neemt ze een gevaarlijke beslissing. Dit is het begin van een reeks gebeurtenissen die ertoe leiden dat Sofia als kok bij een grote maffiabaas gaat werken. Door het bereiden van verrukkelijke maaltijden wint ze het vertrouwen van de topcriminelen en achterhaalt zo hun geheimen. In dit boek vind je naast het spannende verhaal van Sofia en de ware gebeurtenissen rondom de New Yorkse maffia in de jaren 70, ook achttien kleurrijke en heerlijke vega(n) recepten.

In ‘Onbreekbare eed’ van Andrew Huff leidt predikant John Cross zijn gemeente op het goede pad. Hij is niet iemand van wie je verwacht dat hij een duister verleden heeft, maar de waarheid is dat hij in een vorig leven in dienst was van de CIA. Toen John zich bekeerde tot God, heeft hij zijn oude leven achter zich gelaten, maar nu is een oude vijand hem op het spoor die hem voor zijn zonden wil laten betalen met zijn leven. Kan John zich aan zijn eed houden en het probleem oplossen zonder dat er bloed wordt vergoten? Kan hij zijn gemeente en zichzelf beschermen? Als het erop aankomt, is zijn leven misschien wel het enige wat hij nog heeft om op te offeren…

De strijd van twee koninginnen - Jennifer Armentrout (5 april)

Casteel weet maar al te goed hoe sluw en slecht de Bloedkoningin is. Toch is hij verbijsterd als hij over haar gruwelijke daden hoort. Poppy is vastbesloten om de koning te bevrijden, maar heeft daarvoor de hulp nodig van de generaals van Atlantië. Beiden moeten alles in de strijd gooien om een einde te maken aan wat de Bloedkoningin is begonnen. Dat betekent dat Poppy in het reine moet komen met de profetie die ze al zo lang vreest. De profetie die laat zien wie ze werkelijk is.

Hemel op aarde - Ilja Gort (26 april)

Na wilde avonturen op hun wijndomein/B&B, beginnen ras-optimist Abel en zijn nuchtere vrouw Angela in een Zuid-Frans kasteel een esoterisch centrum. Ze worden bijgestaan door motorbendeleider Sjeng, zijn vrouw Kimberley (begiftigd met paranormale gaven) en Plato, een wijsgerige ezel die kan spreken. Dit perspectief vormt een inspirerend speelveld voor Gort, die hier alle registers van zijn humoristische schrijverschap opentrekt. Abel vaart een geheel nieuwe koers en zet daarmee een reeks gebeurtenissen in gang die elke beschrijving tarten, behalve die van Ilja Gort. Deze sprankelende roman is als een voortdenderende trein. Hij leest als een spannende film, maar dan gelardeerd met schaterende lachsalvo’s. Een boek om van te houden. 

All the feels - Olivia Dade (12 april)

Alexander is een acteur met geld en fans in overvloed. Maar als zijn rol als Cupido plots uit de serie wordt geschreven, stort hij in. Therapeute Lauren moet Alex weer op de been zien te krijgen. Hij zit echter niet op een babysitter te wachten en legt haar het vuur na aan de schenen. Maar hoe meer tijd ze samen doorbrengen, hoe sterker de aantrekkingskracht. Dan verliest Lauren haar baan en komt ze voor een lastige keuze te staan. Beschermt ze Alex of geeft ze zich over aan wat hij wil: de liefde?