En we gaan nog even verder:

Fatale waarheid – Robert Bryndza (20 september)

Erika Foster hoort tijdens een avondwandeling in de buurt van haar nieuwe appartement een vrouw gillen. Ze heeft zojuist het lijk van haar zus aangetroffen, die op brute wijze is vermoord. Het blijkt Vicky Clarke te zijn, een actrice met een eigen true crime-podcast.

Erika wordt op de zaak gezet en ontdekt dat alle documenten over de podcast weg zijn. Ze probeert erachter te komen wat Vicky mogelijk wist over haar moordenaar. Maar dan blijkt dat het lichaam fout geïdentificeerd is: het is niet Vicky, maar een coassistent die in hetzelfde gebouw woonde. Erika leidt nu naast een moordzaak ook een vermissingszaak en moet Vicky vinden, voordat de moordenaar dat doet.

De onbekende – Jorn Lier Horst (6 september)

Wanneer in het bos het verminkte lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden, lijkt de modus operandi op die van seriemoordenaar Tom Kerr. Maar Kerr zit al vier jaar in de gevangenis en kan de misdaad nooit hebben gepleegd. De politie richt haar pijlen dan ook op een andere verdachte, een man die de pers ooit ‘de Onbekende’ doopte – Kerrs nooit gevonden partner.
Dan weet Kerr, tijdens een reconstructie die bedoeld was om het lichaam van een van zijn slachtoffers te vinden, te ontsnappen. William Wisting wordt verantwoordelijk gehouden voor het fiasco en met zowel Kerr als de Onbekende op vrije voeten, is het een kwestie van tijd voor er meer slachtoffers vallen…

De engel van Sevilla – Marelle Boersma (1 september)

In deze spannende Vertrekthriller van bestsellerauteur Marelle Boersma lukt het Sascha om haar twee passies te combineren: haar voorliefde voor Spanje en haar drijfveer om voor anderen te zorgen. Ze krijgt een droombaan in een resort in de zonnige stad Sevilla en gaat het avontuur aan. Haar baas vindt haar meer dan leuk, en dat hun liefde geheim moet blijven maakt hun relatie extra spannend. Dan valt er een dode in het resort. Als blijkt dat het geen natuurlijke dood was, beseft Sascha dat er iets gruwelijk mis is.

Waterkoud – A.M. Ollikainen (6 september)

Op de ochtend van midzomerdag worden inspecteur Paula Pihlaja en haar team na een gruwelijke vondst opgeroepen. Voor het landgoed van een ondernemersfamilie ten westen van Helsinki staat een vrachtcontainer met daarin het lijk van een zwarte vrouw. Ze moet een afschuwelijke dood zijn gestorven, want de container is tot de nok gevuld met zeewater.

De vrouw heeft geen papieren bij zich en niemand lijkt te weten wie ze is. Paula wantrouwt de verklaringen van de familie echter en zet alles op alles om de waarheid boven water te krijgen. Als de identiteit van de vermoorde vrouw eindelijk wordt achterhaald, start Paula met de reconstructie van haar laatste uren. Waarom was universitair docente Rauha Kalando een paar uur voor haar dood overgevlogen uit Namibië? En welke rol speelt het document dat in haar hotelkamer wordt gevonden – ondertekend door niemand minder dan de voormalige directeur van het bedrijf?

De nacht van de profeet – Hakan Ostlundh (27 september)

Nog maar een jaar geleden was Elias Krantz een gewone man van vierentwintig, nu is hij een geheim agent met de codenaam de Profeet, die gezworen heeft wraak te nemen voor zijn vaders dood. Zijn doelwit, zakenman Eric Hands, is echter onaantastbaar vanwege zijn kennis over alle geheimen van de Zweedse overheid. Maar Elias krijgt hulp vanuit de Franse inlichtingendienst en daarmee stijgt de kans om Hands te pakken te kunnen nemen. De vraag wie er daadwerkelijk schuldig is aan zijn vaders dood blijkt complexer dan gedacht. Daarvoor moet Elias een laatste keer samenwerken met diplomaat Ylva Grey en alles op alles zetten…

Alias Emma – Ava Glass (12 september)

Alles aan Emma Makepeace is nep, zelfs haar naam. Ze heeft net de training tot geheim agent afgerond en wordt meteen in het diepe gegooid met een belangrijke missie: Emma moet Michael Primalov, de zoon van Russische dissidenten, van de ene kant van Londen naar de andere kant begeleiden om hem in veiligheid te brengen. Russische spionnen zitten hem op de hielen. De Londense surveillancecamera’s zijn gehackt door de Russische overheid en Emma moet alles op alles zetten om uit beeld te blijven, elke straathoek en elk steegje wordt in de gaten gehouden. Het openbaar vervoer en taxi’s moeten ze vermijden. Pinpassen kunnen ze niet gebruiken. Emma heeft twaalf uur de tijd om haar missie te voltooien. Wanneer haar contactpersoon ineens onbereikbaar is, kan ze niemand meer vertrouwen. Eén verkeerde beweging kan voor zowel Emma als haar beschermeling de dood betekenen…

Oktober koning – Pamela Sharon (3 september)

Tien miljoen euro. Tien opdrachten. Vier spelers. Eén winnaar. Wie wordt De Oktober Koning? Mara is een leerkracht en alleenstaande moeder van twee kinderen. Dex probeert een beter leven voor zichzelf op te bouwen nadat hij zijn moeder verloren heeft. Julia weet met moeite haar hoofd boven water te houden nadat haar man hun fortuin erdoorheen gejaagd heeft. Vincent wil ontsnappen uit de sleur van zijn leven. Alle vier ontvangen ze een uitnodiging voor De Oktober Koning, een mysterieus spel waarbij de winnaar kans maakt op tien miljoen euro. Al snel verliezen de vier spelers zich in een spel waarbij de opdrachten steeds vreemder worden en niets is wat het lijkt. Is een mensenleven tien miljoen euro waard?

De laatste zet – Jennifer Lynn Barnes (1 september)

Jennifer Lynn Barnes heeft met het Hawthorne-mysterie een van de meest verslavende series van het jaar geschreven. Met ‘De laatste zet’ komt deze fantastische reeks tot een eind en krijgen we (hopelijk) alle antwoorden op de raadsels die we al twee epische boeken lang proberen te ontwarren.
Laat je opnieuw meeslepen door list en bedrog, raadsels, mysteries, de ondoorgrondelijke Hawthorne-broers en kom er eindelijk achter of de opzet van de oude Tobias Hawthorne is geslaagd toen hij al zijn miljarden naliet aan de onbekende Avery Grambs.

Echo – Matt Haig (13 september)

Audreys vader heeft haar geleerd menselijk te blijven in de moderne wereld waarin ze leven. Ze heeft een muur om zichzelf heen gebouwd; een muur van boeken en muziek, filosofie en dromen. Een muur die Audrey onderscheidt van echo’s: verfijnde, emotieloze machines die zijn ontworpen om sprekend op mensen te lijken en voor mensen te werken, maar die niet menselijk zijn.
Daniël is een echo, maar hij is niet zoals de andere echo’s. Hij voelt een connectie met Audrey, een gevoel dat niet past in het ontwerp van Daniël. Hij kan het dan ook niet begrijpen of uitleggen. En wanneer Audrey zich in verschrikkelijk gevaar bevindt, weet hij dat hij haar móét redden.

De Spaanse liefdesleugen – Elena Armas (6 september)

Eindelijk! Catalina, de hoofdpersoon in ‘De Spaanse liefdesleugen’, heeft een Amerikaanse vriend en neemt hem mee naar de bruiloft van haar zus. Althans, dat denkt haar familie. Vier weken is echter niet veel tijd om een vriend te vinden en hem ervan te overtuigen de Atlantische Oceaan over te steken naar Spanje. Gelukkig biedt de bloedirritante en arrogante Aaron Blackford zich aan als date, tot ongenoegen van Catalina. Helaas heeft ze niet heel veel andere opties… Kan ze haar leugen volhouden met deze man aan haar zijde?

Zomerzon op het wijndomein – Cathy Bramley (20 september)

Op zoek naar een plek om te wonen, ziet de Londense Lottie een vacature voor een managerspositie bij een lokale wijngaard. Butterworth Wines is altijd met liefde en passie gerund, totdat Betsy’s man overleed. Sindsdien doet ze haar best om het bedrijf draaiende te houden, maar dat kost haar veel energie. Betsy’s knappe maar bemoeizieke kleinzoon Jensen wil graag dat ze het landgoed verkoopt en in een tehuis gaat wonen. Lottie doet haar best om de wijngaard te redden, maar dat is moeilijker dan gedacht.

Leave a Reply

  • (not be published)