Duivelsbocht

Titel: Duivelsbocht
Auteur: Robert Bryndza
Serie: Kate Marshall #4
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Willeke Lempens
Publicatiedatum: maart 2023
Aantal bladzijdes: 368
Recensie: Amanda

Auteur
Robert Bryndza werd in Groot-Brittannië geboren en woont tegenwoordig in Slowakije. Hij is opgeleid tot acteur, maar stapte over op de schrijfkunst. Het eerste deel van zijn Erika Foster-serie, Het meisje in het ijs, werd een wereldwijde bestseller. Van Bryndza’s boeken zijn wereldwijd ruim twee miljoen exemplaren verkocht.

Achterflap
Op een frisse voorjaarsochtend gaat Kate Marshall zwemmen in zee. Ze merkt de opkomende gevaarlijke getijdenstroom niet op en wordt richting open zee getrokken. Nog net op tijd wordt ze door twee surfers gered.

In het ziekenhuis ontmoet Kate een oudere dame die haar vertelt over de tragedie in haar familie. Haar kleinzoon Charlie raakte elf jaar geleden vermist tijdens een kampeertripje. Hij verdween ’s nachts in het mistige landschap, pas drie jaar oud. Er werd nooit een spoor van hem gevonden. Zijn verdwijning veroorzaakte bij zijn moeder een diepe depressie. Uiteindelijk pleegde ze zelfmoord.

Wanneer Kate hersteld is en het ziekenhuis verlaat, besluit ze om samen met haar partner Tristan de zaak te onderzoeken. Ze haalt de plaatselijke politie over om op de oorspronkelijke kampeerplek een nieuwe onderzoeksmethode te gebruiken. Dit levert een onverwachte vondst op en daarmee begint een nieuw hoofdstuk in deze verdwijningszaak.

Mijn mening

‘Bent u sindsdien alweer in het water geweest?’ wilde Dieter weten.
‘Nee…’
‘U moet gauw weer terug in het zadel, hoor. Wij zijn allebei ook een keer behoorlijk toegetakeld door de zee.’

Duivelsbocht is het vierde deel met privédetective Kate Marshall en Tristan Harper. Kate vecht in het boek letterlijk voor haar leven, waarna Tristan extra aan de bak moet om het detectivebureau draaiende te houden. Ze krijgen uiteindelijk een zaak over een vermiste jongen van 3 jaar. Alleen is het jongetje 11 jaar geleden al vermist geraakt. Het lijkt in het begin op zoeken naar een speld in een hooiberg, want waar moet je nog zoeken na zoveel jaar? En nog belangrijker, waar begin je überhaupt met zoeken? Langzaam maar zeker druppelt er wat informatie binnen waarmee ze aan de slag kunnen.

“Altijd opstaan tegen pestkoppen’, dat is mijn motto!

Bryndza heeft een ontzettend lekkere schrijfstijl, ik hou ervan. Vlot, opbouwend, korte hoofdstukken, leuke personages waarover je steeds weer wat meer te weten komt en de nodige spanning. Zijn boeken zorgen over het algemeen voor de nodige uurtjes leesplezier. Op zich was dit nu ook het geval, alleen was de plot voor mij wel erg voorspelbaar. Ik had al vrij snel door welke kant het verhaal op zou gaan, wat ook zo bleek te zijn. Jammer, want dit haalt toch de spanning wel een beetje uit het verhaal. Hierdoor bleef ik wat op mijn honger zitten. Wel een prima en vlot te lezen boek en fijn om weer met Kate en Tristan op onderzoek te zijn geweest. Ik hoop alleen wel dat Bryndza mij in een volgend deel weer iets meer weet te verrassen.

Spanning: 3
Plot: 3,5
Leesplezier: 3
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 3
Psychologie: 3

Hiermee kom ik op een zéér krappe 3,5 ster uit.

Amanda


Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)