Alles komt goed

Titel: Alles komt goed      
Auteur: Harriet Tyce
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Waldemar Noë
Publicatiedatum: juli 2023
Aantal bladzijdes: 349
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Harriet Tyce is opgegroeid in Edinburgh en studeerde Engels aan de universiteit van Oxford voordat ze haar diploma in rechten behaalde. Ze werkte bijna tien jaar als strafrechtadvocaat in Londen en voltooide onlangs een master in ­Creative Writing – Crime Fiction aan de universiteit van East Anglia. Haar eerste thriller, Bloedsinaasappel, werd lovend ontvangen door lezers, ­collega-auteurs en pers. Er werden ruim 500.000 exemplaren verkocht. Inmiddels is Tyce een vaste verschijning op de internationale bestsellerlijsten en verschijnt haar werk in vijfentwintig landen.

Achterflap:
Als haar huwelijk uiteenvalt, staat Sadie Roper alleen voor de opvoeding van haar dochter Robin. Een onverwachte erfenis lijkt enige hoop te bieden. Haar moeder, met wie Sadie altijd een gespannen relatie heeft gehad, blijkt haar kleindochter te hebben opgenomen in haar testament. Robin erft het huis waarin Sadie is opgegroeid, samen met een hoop geld. Het huis waarvan Sadie had gezworen er nooit meer een voet over de drempel te zetten. Maar aan de erfenis hangt een voorwaarde: het geld wordt alleen uitgekeerd als Robin haar schooltijd op Ashams doorbrengt, Sadies oude school die nog regelmatig in haar ergste nachtmerries voorkomt. Maar Sadie heeft geen keuze, zonder de erfenis kan ze Robins opleiding niet betalen.
Al op de eerste schooldag blijkt dat Ashams niets is veranderd: de andere meisjes zijn aasgieren en hun moeders zo mogelijk nog erger. Robin wordt buitengesloten en vreselijk gepest. Terwijl Sadie uit alle macht probeert haar dochter gerust te stellen en het beladen politieke spelletje op het schoolplein te navigeren, wordt de sfeer steeds grimmiger. Als Sadie een dode vogel en een aan Robin gericht briefje vindt, realiseert ze zich pas echt hoe gevaarlijk de situatie is. Is ze wel in staat om haar dochter te beschermen?


Mijn mening:
Alles komt goed is een thriller die mij op een positieve manier een naar gevoel bezorgd. Dat komt door de wijze waarop Tyce de karakters heeft neergezet.

De onderlinge strijd tussen moeders om de beste opvoeder te zijn, en daarbij alle normen en waarden overtreden is bizar maar niet ondenkbaar. De prestatiedrang onder ouders is eng maar oh zo realistisch.

Harriet Tyce heeft de nadruk gelegd op het psychologisch vlak, manipuleren, dreigen en psychische mishandelingen volgen elkaar blindelings op. Buitenkanten zijn prachtig, maar wat zich in ieders hoofd afspeelt, weet je niet.

Het verhaal speelt zich af in een kort tijdsbestek. De schuin gedrukte hoofdstukken zorgen voor een uitdagende aanvulling. De verhaallijn is vanaf het begin duidelijk en zorgt ervoor dat je het boek makkelijk wegleest, het is geen ingewikkelde kost, en het verloop is redelijk voorspelbaar totdat je de epiloog leest en enigszins flabbergasted achterblijft. 

Ik vond ‘Alles komt goed’ een fijn verhaal, houd je van actie en gruwelijke scenes, dan moet je dit boek links laten liggen, houd je van een verhaal met psychologische diepgang dan is dit echt iets voor jou.

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 4
Spanning: 3
Psychologie: 4
Plot: 3

Alles komt goed krijgt van mij 3,5 ster.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)