Wespenman

Titel: Wespenman     
Auteur: Sandrone Dazieri
Genre: Thriller
Uitgeverij: Xander Uitgevers
Vertaald door: Irene Goes
Publicatiedatum: mei 2023
Aantal bladzijdes: 499 (e-pub)
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Sandrone Dazieri (1964) is geboren in Cremona, Italië. Voordat hij doorbrak als thrillerauteur werkte hij als journalist, redacteur, scenarioschrijver en kok. Eerder verschenen Dood de vaderDood het kind en Dood de koning. Zijn boeken zijn in meer dan dertig landen vertaald.

Achterflap:
In het idyllische Cremona in Noord-Italië wordt de jonge vrouw Amala ontvoerd. Al snel blijkt dat ze de laatste is in een reeks verdwenen tieners, in een zaak die schrikbarend veel lijkt op een beruchte cold case. Dertig jaar geleden werd een onschuldige man naar de gevangenis gestuurd voor het ontvoeren en wurgen van drie tienermeisjes.

Amala’s tante Francesca Cavalcante is een geharde advocaat en verdedigde de vals beschuldigde man. Ze weet dat de echte moordenaar nog vrij rondloopt – en dat hij misschien degene is die nu haar nichtje heeft ontvoerd. Terwijl Amala beseft dat ze het er niet levend vanaf zal brengen als ze niet weet te ontsnappen, is Francesca vastbesloten haar op te sporen voor het te laat is. Ze vindt een onverwachte bondgenoot in een mysterieuze ex-agent van de special forces die bereid lijkt alles te doen om Amala te vinden, zelfs als hij daarvoor moet moorden… Maar wat is zijn motief en wat is de link met de cold case die zich op gruwelijke wijze lijkt te herhalen?

Mijn mening:
Wespenman is mijn eerste kennismaking met Sandrone Dazieri, dus ik kan geen vergelijking maken met de populaire Colomba Caselli serie waar ik bijna alleen positieve reacties over lees. Wespenman is een losstaand verhaal en voor mij niet pakkend genoeg.

Ik voel geen connectie met de personages en het verhaal is voor mij te onsamenhangend en chaotisch. De vele moeilijke namen en het ontbreken van achtergrondinformatie zorgen ervoor dat ik er niet goed in kom.

Dazieri heeft zeker de plot goed doordacht, de spanning is zeker aanwezig, en de ontknoping heeft me verrast maar de schrijfstijl was voor mij niet uitnodigend genoeg. Het is de feeling die ik mis en dat is puur persoonlijk. Dazieri is niet mijn stijl en dat is prima, er zullen zeker genoeg thrillerfans zijn die dit boek zullen verslinden. Mijn interesse trekt dan toch meer naar diepgang in de personages en de sfeerbeschrijvingen. Dazieri zet de pijlen mijns inziens te veel op het vinden van de dader en verliest daarmee de randvoorwaarden voor een goede thriller uit het oog.

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 2
Leesplezier: 2
Psychologie: 2
Spanning: 3
Plot: 4

Wespenman krijgt van mij afgerond een nipte 3 sterren.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Xander Uitgevers, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)