Vijf voor Twaalf – Karen Rose (3 oktober)

Chef-kok Gabe Hebert zag welke tol het politiewerk van zijn vader eiste. Wanneer de dood van zijn vader als zelfmoord wordt bestempeld, vermoedt Gabe dat iemand hem het zwijgen wilde opleggen over zaken binnen het corps. Hij schakelt de hulp in van Molly, een Irak-veteraan die nu voor een privédetectivebureau werkt. Terwijl de temperatuur in de stad én tussen Molly en Gabe, oploopt, ontrafelen zij een web van misdaden, corruptie en moord dat terug te leiden is tot de top van de politie van New Orleans.

Het winterse wolwinkeltje – Anne Labus (20 oktober)

Kathy, eigenaresse van de wolwinkel, geniet van de winter in Busby en wil samen met haar vriendin Lena en de vrouwen van de handwerkclub met een kraampje op de kerstmarkt staan. Plotseling nemen de zaken echter een slechte wending: eerst rijdt Kathy’s ex-vriend dronken met zijn auto de wolwinkel in, waarmee hij heel veel schade aanricht. Kort daarna keert Kathy’s geheime jeugdliefde Steve terug uit Nieuw-Zeeland. Hij neemt zijn dochtertje Mia mee, maar hij rept geen woord over haar moeder. Kathy raakt opnieuw bevriend met Steve en hoopt stiekem dat hun vriendschap kan uitgroeien tot iets meer. Maar als hij op een dag een bericht uit Nieuw-Zeeland ontvangt, verandert alles… 

Het goud van Salomon Pinto – Tomas Ross (12 oktober)

In de ijskoude winter van 1942 reist de jonge Amsterdamse advocaat Anton van Buuren door bezet Europa. Na dagen van ontbering bereikt hij het neutrale Zwitserland. Anton is hier met een doel: in een versleten aktetas smokkelt hij voor bijna twee miljoen gulden aan effecten mee voor zijn joodse vriend Salomon Pinto.
Als bijna zestig jaar later Sara, de kleindochter van Pinto op zoek gaat naar het fortuin van haar grootvader, belandt ze in een schemergebied van goed en kwaad, en is het onduidelijk wie ze nog kan vertrouwen.

Alles brandt – Juan Gomez-Jurado (31 oktober)

Aura Reyes’ luxe leven stort in wanneer ze onterecht wordt veroordeeld voor fraude en witwassen. Het is allemaal de schuld van Ponzano, de baas van de bank waar ze vroeger werkte. Nu haar leven in duigen is gevallen zint Aura op wraak. In de gevangenis ontmoet ze Mari Paz, een vrouw met een duister verleden, die instemt om haar te helpen. Ook sluit Sere zich bij hen aan, een hacker met een vlijmscherpe geest. Ze werkte vroeger ook voor Ponzano en heeft zo haar eigen redenen om hem tegen te werken.

De drie vrouwen betreden de duistere kant van de bankwereld om Ponzano te saboteren. Hij heeft slechts één doel voor ogen: zijn bank fuseren met de grootste bank van Europa om zo nog machtiger te worden. Hij zal zich door niets laten tegenhouden, zelfs als dat betekent dat hij de levens van miljoenen mensen verwoest. Wie kan hem nog stoppen?

Dodelijke afloop – Stig Abell (11 oktober)

Jake Jackson staat bekend als een van de meest ambitieuze rechercheurs in Londen. Als hij op een dag een brief ontvangt waaruit blijkt dat zijn oom hem al zijn eigendommen heeft nagelaten, waaronder een woonboerderij op het platteland inclusief bibliotheek met eerste drukken van populaire thrillers, is zijn keuze snel gemaakt: hij vertrekt naar Little Sky.

Zijn nieuwe leven biedt Jake alles wat hij wenst, tot tijdens de jaarlijkse speurtocht in het dorp de botten van een jonge vrouw worden ontdekt en hij opnieuw in de rol van rechercheur wordt geduwd. In eerste instantie tast hij volledig in het duister, dus hij zal het over een andere boeg moeten gooien. Staan de antwoorden misschien in ’s werelds bekendste thrillers?

Rode mist – A.J. Ryan (26 oktober)

Een man wordt wakker op een boot die langzaam op zee vaart. Hij kan zich niet herinneren wie hij is of hoe hij er terechtgekomen is. En hij is niet alleen – er zijn zes anderen. Niemand kan zijn eigen naam herinneren en ze hebben allemaal een litteken van een recente operatie. Wanneer er een bericht verschijnt op de boordcomputer – ‘reis naar Punt A voortgezet’ – besluit de groep samen te werken om te overleven. Maar terwijl de boot door het mistige water vaart, wordt de groep geteisterd door vragen en wantrouwen. Wie trekt er aan de touwtjes, waarom hebben ze geen herinneringen, en waar komt het gekrijs voorbij de mist vandaan? 

Alleen en duizend mensen – Malou Holshuijsen (3 oktober)

Rivka Leeuw heeft haar leven op orde: een keurig huis, een grote liefde over wie ze niet zal spreken, twee telefoons en een droombaan. Samen met de onberekenbare presentator Joel Backer maakt ze vanuit een hotelkamer in Amsterdam het populaire nachtradioprogramma Bodemdrift. Als tijdens de uitzending een cabaretier uit het raam springt en te pletter valt, ligt alles wat ze heeft op straat.

Fluisterburcht – Jennifer Murgia (4 oktober)

Sommige geheimen kunnen niet worden bewaard, noch in leven noch in dood. Maanden zijn verstreken sinds Rune ook maar iets heeft gehoord van haar moeder, de grote heks van Beieren. Maar de afwezigheid van het ene kwaad heeft alleen maar plaats gemaakt voor een ander. Nu ze haar voorouderlijk huis, kasteel Pyrmont, heeft geërfd, leidt Rune een vredig leven en zorgt ze voor twee weeskinderen die zijn achtergebleven na de verschrikkelijke heksenjacht in het nabijgelegen dorp. Naarmate de dagen kouder worden, lonken echter de geheimen van de burcht en lijkt er ook iets duisters te zijn ontwaakt. Rune zwerft rond waar niemand in lange tijd een voet heeft gezet. Diep in de duisternis van de burcht vindt ze een afgesloten kamer vol herinneringen aan vroeger tijden – planken vol kruiken, vreemde specimens, rottende vloeistoffen en boekrollen met spreuken. Rune voelt zich aangetrokken tot wat ze daar aantreft en begint zich te verdiepen in alle mogelijkheden van magie, in de hoop een remedie te vinden voor de duisternis die het kasteel overvalt. Wat als de oplossing misschien in het donkere bos dat ze ooit haar thuis noemde ligt… en bij de jongen die ze dacht te kennen?

Leave a Reply

  • (not be published)