Sleutel tot het licht

Titel: Sleutel tot het licht     
Auteur: Nora Roberts
Serie: Sleutel-Trilogie #1
Genre: Roman
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Ingrid Zweedijk
Publicatiedatum: juli 2033, eerste uitgave; mei 2016, opnieuw uitgebracht in een nieuw jasje
Aantal bladzijdes: 350
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Nora Roberts is een van de meest gelezen auteurs ter wereld. Van haar ruim 225 titels werden al meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht en een groot aantal kwam meteen op nummer 1 van de New York Times-bestsellerlijst terecht. Nora Roberts woont met haar man in Boonsboro, Maryland.

Achterflap:
Malory, Dana en Zöe. Drie jonge vrouwen die elkaar op een stormachtige avond ontmoeten in het indrukwekkende landhuis Warrior’s Peak. Verbonden door het lot krijgen ze een aanbod dat hun levens voorgoed kan veranderen.
Malory Price heeft een zorgvuldig levensplan gemaakt. Helaas gaat het niet zoals gehoopt: ze is haar baan bij de galerie kwijt en de toekomst ligt nu als een gapend gat voor haar. Dan komt er een aanbod van de bewoners van Warrior’s Peak. Dana, Zoe en zij moeten elk een sleutel vinden die past op een mysterieus glazen kistje. Als dat lukt, krijgen ze ieder een miljoen dollar. Of ze het verhaal gelooft, weet Malory niet. Maar dan gebeuren er dingen die niet makkelijk te verklaren zijn…

Mijn mening:
Dit eerste deel in de Sleutel tot het licht-trilogie draait om Malory Price, maar toch wordt er ook zeker al een tipje van de sluier opgelicht betreffende Dana en Zoë die in de volgende delen de hoofdrol gaan vervullen. Aan Malory de opdracht om als eerste de bijzondere sleutel te vinden. Roberts is van vele markten thuis, zij schrijft vele liefdesromans maar weet deze met verschillende genres te combineren en dit keer is dat fantasy, op zich niet mijn genre maar ik moet toegeven dat het een fijne combinatie was. De fantasy domineerde niet, veelal was het verhaal realistisch en vooral romantisch. De liefde spatte van de bladzijdes af en het stukje erotiek wat Roberts hierin had mee genomen was intens, een kers op de taart zeg maar ????.

Roberts weet met de uitwerking van de personages gevoel en emoties over te brengen waardoor je je verbonden met hen voelt. Ik begrijp na het lezen van dit boek zeker dat Uitgever Boekerij de serie (in een nieuw jasje) nogmaals heeft uitgegeven want het verdient zeker de aandacht. Als echte Nora Roberts fan, en dan tot nu toe van de romantic suspense boeken heb ik daar nu deze roman-fantasy serie aan toegevoegd.

Sleutel tot het licht krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)